Hotelltips i Bergamo - Gombit Hotel

Gombit Hotel.jpg

Bergamo har varit ett sådant där ställe som jag velat besöka länge men det har aldrig blivit av. Men så när jag var vi Comosjön bokade jag in 24 timmar i Lombardiens huvudort, Bergamo. Att välja hotell var inte helt enkelt men jag ville bo i den gamla delen av staden och på ett boutiquehotell. Och då fanns det inte jättemånga att välja på. Det blev Gombit Hotel och jag kunde inte varit nöjdare.

gombit2.jpg

Läge

I ett stentorn från 1300-talet ligger detta hotell som bara har 13 rum. Läget är fenomenalt då du aldrig har längre än fem minuter till någonting i gamla stan. Flera bra restauranger och caféer inom några meter, en park precis bredvid och max fem minuters gångavstånd till bergbanan.

gombit_hotel.jpg

Rummen

Hotellet har fyra våningar och alltså bara 13 rum. Alla rum ser olika ut och det finns fyra olika rumskategorier. De har en svit i två plan, resten är superior, deluxe och classical. Jag bodde i ett klassiskt rum som var ljust och med skandinavisk design. En stor dubbelsäng, skrivbord, fåtöljer, garderob och ett väldigt snyggt och minimalistiskt badrum med dusch.

IMG_7992.jpg
gombito0611_33.jpg

Frukost

Eftersom det är så få rum blir det aldrig trångt i frukostmatsalen. Det bjuds på massor av färsk frukt, yoghurt, italienska bakverk, nybakat bröd och gott kaffe. Under din måltid spelas avslappnad hissmusik och detta är så långt ifrån frukost på ett All Inclusive hotell som du kan komma.

frugomb.jpg
fru4gomb.jpg
gombit_bergamo.jpg

Gemensamma utrymmen

Hotellet är relativt litet så det finns inte stora gemensamma ytor men receptionen och lobbyn är mysig och här finns också en liten bar. Du får låna datorer i ett hörn och passa på att skriva i hotells gästböcker som hänger längs med väggarna.

stolargombit.jpg
gombithall.jpg

Övrigt

Vill du bo riktigt bra i Gamla delen av Bergamo är det Gombit Hotel som gäller. Ägaren av hotellet, som också jobbar en del i receptionen, berättade att han var född i Milano. För 10 år sedan åkte han till Bergamo över dagen och blev fast, lämnade Milano och öppnade detta hotell.

Personalen i stort är väldigt hjälpsam, ger dig sina bästa och unika tips till staden och har alltid tid för att småprata och svara på frågor. Jag som älskar små och personliga hotell tyckte detta var en perfekt hotellvistelse även om den var på tok för kort.

Priset på hotellet varierar kraftigt i takt med efterfrågan.