8 frågor om resande

Varje söndag läser jag resebilagan i SVD med en rykande kopp kaffe i handen. Ett inslag i den tidningen är Affärsresenären där kända företagsprofiler svarar på samma frågor, söndag efter söndag. Och nu tycker jag det är hög tid att jag själv svarar på dessa åtta frågor.

Vart reser du oftast?

Om vi bortser från Sverige så är nog Bangkok staden jag återkommer till igen och igen. Både för att hänga i staden eller för att passera på väg någon annanstans i Asien. Nu är det bara 10 dagar tills jag får återförenas med Bangkok ännu en gång. Bangkok är hemma för mig, jag älskar staden samtidigt som den har vissa sidor som jag fullkomligt avskyr. Det är lätt att blunda för dessa sidor och bara njuta av gatumat, barer på våning 80, oändlig shopping och lyxhotell men baksidan finns där och det tycker jag vi alla ska vara medvetna om. Prostitution, pedofili och barn som tvingas sälja sina kroppar.

Flyg eller tåg?

Tåg när det går men oftast blir det flyg. Jag åker oftast tåg inom Sverige men det är ohållbart att ta tåget till Asien. Dock tycker jag det är väldigt trist att tåg oftast är dyrare än tåg och att tågen väldigt sällan håller tiden.

Vilken är din favoritflygplats?

Jag älskar Köpenhamns flygplats. Bra shopping, bra mat, bra lounge. Och Narita i Tokyo är inte helt fel den heller.

Vilket är ditt favorithotell?

Boho Hotel i Prag älskade jag. Vida Downtown i Dubai är grymt. Coco River Resort i Hoi An är underbart och likaså Four Season i både Bangkok och Chiang Mai. Jag skulle kunna göra denna lista hur lång som helst - hotellnörd som jag är.

IMG_0091.JPG

Vad har du alltid i handbagaget?

Näsdukar. Läppsyl. Pass och pengar. Huvudvärkstabletter. Nässpray. Telefonen.

Vad brukar du läsa under resan?

Reser jag med barn finns ju inte riktigt tiden att läsa men jag har alltid med en bok - gärna chic lit eller en deckare som man snabbt kommer in i.

En stad som lever upp till hypen?

Jag gillade verkligen Chicago. Och Madrid. Och Venedig är ju enormt hypat med all rätt, staden är så fin och en utav mina favoritstäder utan tvekan.

Och en som gjorde dig besviken?

Paris. Jag har varit där ett par gånger och även om det är fint att strosa omkring i så nej, inte min stad. För mycket turister, vi blev besvikna på maten och alldeles för dyrt. Jag blev heller inte överväldigad av New York. Visst var det härligt att vara där men jag känner ingen längtan tillbaka.

Vad säger du? Vilken stad gjorde dig besviken? och vilken levererar gång, på gång, på gång?