The Creek Experience hos Ystad Saltsjöbad

Jag lovade ju att berätta mer om Salt Creek Spa som är spadelen av Ystad Saltsjöbad. Eftersom det inte gick att ha med sig kameran in dit så har jag lånat två bilder från deras egna sida, ysb.se.

Ystad Saltsjöbad har ett koncept som heter The Creek Experience som är unikt för detta ställe och ett måste att prova om du åker hit. Sagt och gjort, vi bokade in oss klockan 16.00 för två timmars avkoppling deluxe. Vi var 6 personer i vår lilla grupp som gjorde denna sparitual samtidigt men det kändes inte trång eller påträngande.

Vi började att gå genom dimridå och fick sen sätta oss med fötterna i fotbad. Guldmosaik i fotbadet, salt från döda havet och ett fotredskap som ökade din blodcirkulation. Sedan fick vi en skön ansiktsmask att ha på oss i bastun.

När detta var klart var det dags för skandinavisk basturitual med krossad is och aromabastu - väldigt uppfriskande. Gnida in sig med is varvades med bastu och det var faktiskt riktigt skönt, får jag tillfälle någon gång skulle jag vilja prova att bada isvak.

När vi gått igenom den delen fick vi njuta av poolen på bilden och bara vara.

Detta följdes av regndusch och turkiskt hamam. Skålar med kallt och varmt vatten, skrubbvantar, lödder och uppvärmda kakelbäddar och massor utav ånga. Jag älskar hamam och den där känslan att ett par kilo död hud skrubbas av kroppen. Extra härligt att göra det i slutet av sommaren när all gammal solbränna ändå ska lämna kroppen. När vi var klara här var jag len som en bebis minst sagt.

Då var det dags att smutsa ned sig, hela kroppen blev insmord med lera från Atlasbergen i Marocko sedan skulle den stelna för att rena varenda por.

Sedan fick vi stå i en vattenfallsdusch som jag numera vill köpa hem. Den gav ryggen och nacken magisk massage, bättre än en massör, och jag ville stå kvar hela dagen. Det var så skönt och mina muskler som burit en bebis på en höften i ett helt år grät av lycka. Och ja efter detta återstod insmörjning med jojobaolja och att sitta i ett varmt rum med lätt bris.

Hur härligt låter det inte?

Jag var så avslappnad efter dessa två timmar att jag kunde ha somnat på fläcken. Jag var ren i varenda por, alla muskler slappande av

The Creek Experience kostar 695 kr och värt varenda krona - som sagt är det en unik upplevelse sominget annat spa har (vad jag vet). Jag rekommenderar!

Självklart har Ystad Saltsjöbad också andra typer av behandlingar; allt från vanlig massage, till ansiktsbehandling, bodyscrub, cellulitbehandling och tandblekning. Här kan du se vilka behandlingar de erbjuder.

Här hittar du min recension av Ystad Saltsjöbad.