Älva börjar förskolan

Och så kom då dagen när den här lilla personen skulle börja förskolan. 13 månader, 70 cm lång och en mini kånken är nästan lika stor som hon själv.

Inskolningen sker hela denna vecka 9.00-14.30 och kanske att jag försvinner några timmar på fredag - det beror på hur det går. Första dagen gick väl; sådär. Lek utomhus på förmiddagen gick strålande tills klockan blev 10.30 och hon blev dödstrött men när vi kom in piggade hon på sig och när det var dags för vila nej då var hon helt plötsligt pigg?! Att ligga i ett rum på madrass med andra barn var inte kul, hon ville upp och röja. Efter 30 minuters brottning fick jag henne att somna och 30 minuter senare vaknade hon och vägrade somna om.

Så när vi sedan lämnade förskolan strax före 15 däckade hon i vagnen 30 minuter till - och resten av eftermiddagen var olidlig. Från 17 var det tårar, gnäll, snubbel och en nästan medvetslös Älva, 18.30 fick hon äntligen sova och oj vad jag hoppas det går bättre imorgon. Jag som trodde hon skulle somna som en stock av ren utmattning. När Aramis började förskolan var han nästan ett helt år äldre men han gick bara in och la sig på sin madrass, sov två timmar som han aldrig gjort annat så detta är en ny utmaning måste jag säga.

Men förutom sömn så verkade hon gilla konceptet förskola, hon gillade alla grejer, leken och hon imponerade stort på mig genom att både äta köttgryta med ris och gröt med lingonsylt helt själv.

Imorgon tar vi nya tag!