Abu Dhabi eller Dubai? Eller inget av dem?

Jag letar resa till december, närmare bestämt i början av december. Inte en rolig månad att resa då priserna skjuter i höjden men ju närmare jul desto värre - vi ska ändå åka före lucia.

Men det är ju detta dilemma när en vill resa under den svenska vintern, gärna ha värme och inte för långflygresa. Medelhavet kan ju faktiskt ha snö då, weekendstäder i Europa kan vara iskalla och Kanarieöarna lockar mig inte för fem öre. Och då återstår länderna kring Dubai eller så får man resa långt, som till Asien.

Dubai har jag besökt och är väl ärligt talat inte jättelockad av att åka tillbaka. Istället sneglar jag på Abu Dhabi, Oman och länder där intill. Kryssning tror jag inte är min grej så jag tittar på härligt lyxiga (och dyra) hotell som har hela paketet med pool, privat strand, hummer till frukost och dessutom ska det klaffa med bra flyg.

En omöjlighet? Den som lever får se men har du varit i Abu Dhabi OCH Dubai får du gärna ge input vilket som är att föredra! Jag vet att det endast är en timmes taxiresa mellan dem så teoretiskt sett gissar jag att man också kan klämma in båda två om man skulle vilja.