Tillbaka till rutiner, skola och förskola

skola.jpg

Idag var en stor dag här hemma. Aramis började förskoleklass med fjärilar i magen och ny Star Wars ryggsäck på ryggen.Tänk att han blivit så stor. Idag var det bara upprop och så fick vi se de splitternya lokalerna men sedan valde han att stanna hela dagen på fritids - och älskade det!. När jag hämtade honom hade han lekt med gamla förskolekompisar och hittat nya kompisar, ätit massor med god mat, lekt, ritat, byggt och ja, jag tror han saknat förskolan under sommaren. Hans nya lärare träffade jag bara en kort stund men hon verkar toppen och det känns som han var redo att lämna förskolan.

Det andra barnet börjar förskolan på måndag. Jag försöker därför komma in i deras rutiner men endast sömn en gång per dag, så vid 10 ser det oftast ut så här. Hon är så trött, så trött lilla Älvan och vid 17-tiden är det samma läge igen. Men snart hoppas jag hon är inne i rutinerna och att inskolningen kommer att gå som en dans. Är det någon som är redo för förskolan så är det den här tjejen.

Vardagen är tillbaka, kalendern är fulltecknad och jag funderar allvarligt på det här med matkasse till hösten. VI har ju aldrig provat det tidigare men just nu är det väldigt lockande när jag dag efter dag stirrar tomt framför mig i butiken eller frysen och middagsinspirationen tryter.