Veronica Maggio avslutade sommaren 2016

Sommaren 2016 inleddes på Ullevi med att Håkan Hellström fick 70,000 personer att rysa två kvällar i rad. Sommaren avslutades med att Veronica Maggio spelade på Stadion för 20,000 personer som alla njöt av två timmars glädjefest.

Miss Li var förband och det är något speciellt med sommarstockholm, Stadion och utomhuskonsert. När vi kunde ana skymningen klev Maggio upp på scenen, tårögd och chockad at jublet från så många personer. Hon som oftast spelar på mindre ställen och festivaler. Hit på hit spelades, vi dansade och sjöng och kvällen var härligt ljummen.

Men nästa person att komma upp på scenen var inte Håkan utan Eva Dahlgren som tillsammans med Maggio sjöng Vem tänder stjärnorna och inte ett öga var torrt. De fortsatte med Inga Kläder innan Eva lämnade scenen. Och så blev det dansfest till alla stora låtar, konfetti och fyrverkerier.

Och sen kom han. Publikens skrik kunde fått scenen att lyfta när Håkan kom in och sjöng Förlorad för alltid och sedan avslutade med Hela huset. Oklart vem som hördes mest; de på scenen eller vi i publiken?

Det var så fint, det var så svenskt och det är en sommarkonsert på Stadion måste upplevas oavsett vem som spelar. När Maggio körde sista låten Den första är alltid gratis blev det allsång, ett lätt duggregn föll över Stockholm och där och då tackade jag sommaren 2016 för att allt den förde med sig.

Kanske var det inte så fint väder, kanske gjorde vi inga längre resor men sommar är alltid sommar och det känns lite vemodigt att den nu är slut även om hösten för med sig fina saker den med. Tack Veronica Maggio för att du avslutade den på bästa möjliga sätt!

Och så här såg det ut när vi lämnade Stadion jag och 20,000 andra personer.