Clarion Hotel Arlanda - en recension

Eftersom vårt plan till Prag gick redan klockan 07 på morgonen valde vi att sova på Arlanda kvällen innan. Mest för att inte var medvetslösa av trötthet men också för att jag inte vill dra upp Aramis före 04. Vi bodde på Clarion Arlanda som ligger mellan terminal 4 och 5 i Sky City.

Det här hotellet har vunnit massor av priser så som Award of Excellence och International Clarion Hotel of the year så mina förväntningar var höga.

Incheckningen var smidig, ingen kö och vi fick välja rum, stort plus. Aramis valde högst upp med utsikt över flygplanen - bor man på en flygplats ska man självklart gå all in.

Inredningen är jättefin på hotellet och vid receptionen finns en lounge med stora ytor och sällskapsspel att låna.

Vårt rum var en fullträff. Stor och fluffig säng, rent, fräscht, fint badrum och så gillar jag när hotellrum har stora mattor.

Vi såg alla plan som lyfte och rummet var utrustat med kikare. Aramis hann inte ens ta av sig ryggsäcken innan han stod och kikade på alla plan, om man kunde se de som satt i och vilken logga de hade baktill. Drömmen för vilken 6-åring som helst!

När flygspaningen var klar var det dags att kolla in poolen. Poolen ligger på våning 2, är 4 x 9 meteroch tempererad - 29 grader året runt. Mycket skönt att kunna hoppa i utan att stå och doppa tårna en kvart först.

Härlig vy från poolen. Högst upp i hotellet på våning 12 har Marcus Samuelsson sin restaurang och bar.

Och älskar stolarna!

Vi simmade, spanade på flygplan och njöt av semestermood. Intill poolen ligger hotellets gym som är stort och fräscht, inget sunkigt hotellgym i en källare. Även om du inte bor på hotellet kan du använda både gym, bastu och pool mot en avgift.

Under sommaren checkar också Mumin in på Clarion Arlanda och det bjöds på Mumin pyssel och Muminfilm och som en extra bonus fanns en enorm studsmatta att leka av sig på.

Och som ni förstår var någon helt slut när det blev kväll. Han tog en guldkudde under huvudet och somnade på ett par minuter.

Själv såg jag solen gå ned, flyg lyfta ut i världen och det är inte bara Clarion som loves a great view.

Morgonen efter ringde klockan 05 och då var det dags för frukost (som börjar 05 - brilliant!) - här kan du läsa mer om Clarion Arlandas frukost som jag också åt i maj. Sedan följde en snabb utcheckning där vi bara droppade vår nyckel i en låda och någon timme senare satt vi på flygplanet mot Prag.

Hur var det då? Stämde alla lovord och rykten? Ja, ja och ja! Det är verkligen ett fantastiskt hotell för att ligga på en flygplats, personalen är extremt serviceminded, stället är snygg, rent och fräscht och frukosten är grym! Har du en tidig avresa eller sen hemkomst är det verkligen värt att ta en extra natt här eller om du bara vill förlänga semestern lite extra och sätta guldkant på tillvaron.