Billigt flyg från Stockholm till Prag

När jag skulle boka flyg till Prag så hade jag egentligen bara två kriterier; vi skulle anlända på morgonen, stanna två nätter och sedan åka hem på eftermiddagen och det skulle inte vara alltför dyrt.

Valet dit var lätt; det blev Norwegian då planet gick 07 på morgonen och var väldigt billigt för en vuxen och ett barn. Resan dit var hur smidig som helst och allt flöt på som det skulle. Planet gick i tid, vi landade 1 timme och 45 minuter senare, inga problem med handbagage eller att få platser bredvid varandra trots helfullt plan. Alla tummar upp!
 

Val av flyg hem var desto klurigare. Norwegian och Czech Airlines flyger endast Prag-Stockholm på förmiddagen, Finnair och Air Berlin flyger morgon eller relativt sent på kvällen med byte, SAS flög inte alls den dagen och KLM var hutlöst dyrt.

Valet blev Air Baltic som jag aldrig flugit med förr; billiga biljetter, mellanlandning i Riga en timme och lämna Prag 15 och vara i Stockholm 19 tyckte jag lät toppen när man flyger med ett yngre barn. Jag hade kanske inte räknat med att det skulle vara propellerplan både mellan Prag-Riga och Riga-Stockholm. Det hoppade och skumpade rejält och även om jag flög med en 6-åring som erbjöd sig att hålla mig i handen vid start och landning så njöt jag inte av flygturen.

Annars är Air Baltic som vilket lågprisflyg som helst; du får ha med dig 8 kg handbagage (i snålaste laget), du får inget att äta/dricka ombord, standard är helt ok men tyvärr tar de ut en avgift när du betalar dina biljetter med visa kort (minuspoäng av mig). Nu blev vi tre timmar försenade men det hade inget att göra med flygbolaget utan det berodde på att ett plan hade kört fast och hela flygplatsen fick stänga ned några timmar.

Rigas flygplats däremot har ju en hel del kvar att jobba med och jag var glad att jag inte satt fast längre än tre timmar för det fanns verkligen inget att göra. Knappt någon mat, ett fåtal butiker, ett wifi som gick upp och ned och nej inte internationell standard.

Air Baltic kanske inte är mitt första val vid nästa flygning men eftersom money talks så skulle jag inte tveka att flyga med dem igen om priset är bra!