Att resa med endast handbagage eller inte?

Sedan flygbolagen börjat ta betalt för incheckat bagage reser allt fler med endast handbagage. Jag tillhör inte en utav dem. Eller så här; reser jag med bolag där väska ingår checkar jag alltid in. Men nu när vi om två dagar flyger till Prag reser vi med lågprisflyg och eftersom vi bara är borta i tre nätter borde handbagage rimligtvis räcka.

Det jag inte gillar med att resa med endast handbagage är flera faktorer
 

  • Att packa fram och tillbaka. När du kommer till säkerhetskontrollen ska schampoo ur, datorn ska upp ur väskan, kameran med, varenda läppglans och läppsyl ska läggas på bandet. Och sedan ska en ned med allt igen, i den redan trånga väskan.
  • Njutet av att inte släpa. Jag gillar att strosa på flygplatsen, ta en kaffe, kolla böcker, lukta på parfymer, shoppa - detta blir så mycket trevligare och enklare med bara en handväska som inte väger bly.
    • Trängsel på flyget. Eftersom varenda kotte numera har ett handbagage större än en fylld IKEA påse blir utrymmet på planet snabbt fullt och kommer du på bland de sista kan det vara svårt att få plats med väskan. Väskor trängs in och ramlar ur så fort du öppnar luckan över ditt huvud.
    • Utrymme. Jag får aldrig med allt jag vill när jag reser endast med en liten väska. Oftast får flera par skor lämnas hemma, speciellt de med klack.    Visst finns det fördelar att resa utan att checka in bagage också. Du vet ju att din väska kommer fram och du slipper stå och vänta vid bagagebandet även om jag sällan har så bråttom att jag inte kan ge resan fem minuter till.
    Men nej det väger inte upp för mig - jag är en incheckningsperson. Vad föredrar du?