Prag med barn - besök Petrinkullen

Att resa till Prag med barn var så mycket roligare än vad jag hade kunnat föreställa mig. Vi gjorde saker på Aramis villkor men det var saker vi båda var överens om (annars skulle vi gått på Lego butiker hela dagarna). Det första vi gjorde när vi anlände var att ta spårvagn 9 utanför vårt hotell till stationen Újezd.

Där skulle vi ta bergbanan upp till toppen av kullen Petrin. Vad jag inte hade väntat mig att var att det skulle vara så lång kö till denna bana klockan 11 på förmiddagen. Hade jag rest själv hade jag struntat i banan och gått upp, men halva grejen med detta för Aramis var att åka bergbanan så det var bara att köa i 30 graders värme. Som tur var gick det relativt snabbt och ett tips är att vara där när de öppnar klockan 09 på morgonen för att undvika detta.
 

Turen tog mindre än fem minuter men lutningen var häftig och Aramis tyckte det var spännande. Bergbanan är en del av Prags kollektivtrafik så du kan använda samma biljett som till tunnelbana/spårvagn.

prag1.jpg

Vyn på vägen upp var fantastisk!

Uppe på toppen har de byggt en minityr av Eiffeltornet på 63 meter som du kan gå upp i för att titta på utsikten. Även här ringlade en lång kö så vi struntade i det.

Vi köpte en himmelskt god lemonad.

Det fanns himla bra klätterträd också och en rosenträdgård.

Vyn över Prag från den här kullen är magnifik så det är värt att åka/gå upp bara för det.

Och så skulle vi gå in i Spegellabyrinten. En spegelsal med en labyrint och roliga speglar a la Lustiga Huset. Det kostade runt 30 kronor att gå in (hälften för barn) och Aramis älskade det. Reser du utan barn kanske du inte behöver lägga din tid på att hänga här inne.

Aramis ville väldigt gärna promenera ned så det gjorde vi, massor av trappor, grönområden och givetvis glasspaus.

Så kom vi till något som marknadsförde sig som en magisk grotta. Självklart ville Aramis gå in, vilket barn säger nej till magi? Jag anade oråd utanför men eftersom det endast kostade 25 kronor gick vi in i denna byggnad. Och nej. Står ni i samma situation någon dag - hoppa över detta ställe! En trappa leder ned till en källarvåning där någon har målat tavlor på magiska figurer och givetvis är de alla till salu. Både jag och barnet blev grymt besvikna och inte ens saften de bjöd på där nere vägde upp detta besök. Turistfälla deluxe.

Sen fortsatte vi ned, klättrade på ledstången, hade springtävling, räknade gatsten, flämtade i värmenoch hux flux var vi nere och tog spårvagnen tillbaka till hotellet.