Ett fantastiskt hotell i Prag - BoHo Hotel

När jag och Aramis var i Prag bodde vi på Hotel Boho Prague och det visade sig vara helt fantastiskt! Ni som läser den här bloggen vet ju hur mycket ett bra hotell betyder för mig och hur mycket jag älskar att hitta de där pärlorna, utanför de stora kedjorna. Här kommer en recension av Boho Hotel Prague.

Läge

Kanske har detta hotell Prags bästa läge? Hotellet ligger i kanten av de judiska kvarteren, det är 10 minuters promenad till den astronomiska klockan och gamla stan, runt hörnet ligger Prags stora shoppinggata, spårvagn och tunnelbana går du till på fem minuter och likaså till tågstationen där flygbussarna avgår. Det finns restauranger i varenda gathörn men ändå ligger hotellet på en lugn sidogata.

Rum

Hotellet är ett boutique hotell, har 57 rum och vi bodde i ett standardrum på 27 kvadrat. Inredningen går i dova färger, sängen är skön, det är fräscht, välstädat och skandinavisk design.

Badrummet är en tipp topp med stor dusch, massor av handdukar, bra hårfön och extra pluspoäng för allt som finns här inne; schampoo, balsam, duschcreme, lotion, tandborste, tandkräm, rakhyvel, rakkräm, tops, bomull, tvål, olika speglar - ja allt du behöver och mer där till. Perfekt för mig som är glömsk!

Du får också en stor fluffig badrock och tofflor.

Och så hade rummet en egen nespressomaskin! Hur fantastiskt? Komplett med kapslar, mjölk, socker och några bitar choklad.

Boho Hotel erbjuder också superior rum, sviter, rum med tre sängar och familjerum.

Gemensamma utrymmen

Detta är hotellets bibliotek där du kan sitta och jobba, läsa, äta frukost eller bara njuta av omgivningen. Fullt av böcker och tidningar längs med hela väggen men också ett väldigt bra arbetsrum.

De har en liten utegård där du också kan äta frukost.

Överallt finns små hörnor med stolar eller fåtöljer.

Frukost

Hotel Boho är värda en extra guldstjärna för sin frukost. Den är magnifik, bland de bästa hotellfrukostar jag ätit (och då har jag ätit många)!

Förutom buffén som står uppdukat kan du också beställa från deras frukostmeny. Vi provade pannkaka med lax och mascarpone, french toast med choklad och banan samt äggviteomelett.

French toast med chokladsås och banan. Så gott!

Europas godaste croissanter med nutella.

Frukt och yoghurt i långa rader - pluspoäng för portionsstorlekar. Kallskuret, flingor, sötsaker, bröd, ostar och ram från en bikupa med honung i. Väldigt spännande för en 6-åring. Som extra bonus fick alla barn en liten extra present vid frukosten.

Denna kock tillagar det du beställer och finns det inte menyn fixar han fram det också.

Äggviteomelett med sallad för den hälsosamme eller som i mitt fall, ett komplement till nutellan.

Spa och gym

På nedre botten har hotellet ett gym med maskiner och fria vikter. De har också en wellnessavdelning där jag och Aramis hängde en stund varje dag. Allt går i guldmosaik, det är helt tyst där inne och vi var själva varje gång vi besökte poolen.

En varm pool med massage och vattenfall, ångbastu, torrbastu och massagedusch. En oas både en varm och kall dag i Prag och du får både badrock, handduk och badtofflor att mysa runt i. Både jag och Aramis älskade att vara här nere.

Övrigt

Att hitta detta på sin säng på kvällen tycker jag var härlig service. En liten lapp om vad Prag erbjuder för väder nästa dag och dessutom har personen som lagt in lappen också sträckt dina lakan inför natten och fluffat upp din kudde.

Det här hotellet är service på toppnivå. De skriver ut specialkarta dit du vill ta dig, de fixar spårvagnsbiljett om du inte vet var de finns, anländer du tidigt får du äta frukost även på ankomstdagen och ja jag kan inte rekommendera detta hotell nog mycket. Detta måste vara ett utav de allra bästa hotellen i Prag och planerar du en resa dit så missa inte denna pärla.

Och jag vet var jag bor om jag ska till Prag igen en dag!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detta inlägg är till viss del ett samarbete med BoHo Hotel men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.