Segway genom Madrid

parsegw.jpg

När jag var i Warszawa testade vi sightseeing med segway. Jag tyckte att det var ett jätteroligt sätt att se staden så nu när vi var i Madrid tog vi en segwaytur genom staden på 90 minuter.

Vi åkte med Madrid-Segway som hade sitt utgångsläge mitt i city. De har turer på olika längd och med olika teman, du väljer själv vad du vill se mer av i Madrid. Det finns bland annat en segway + tapas tour, en tur längs med floden, en shoppingtur och en downtown tur.

Först fick vi en lektion hur en segway hanteras vilket är väldigt bra när du sedan ska ut på Madrids gator och torg. Hjälm och hårnät är ett måste och vantar fanns att låna för den som tycker att det blir kallt om händerna.

Vi rullade ut i solskenet och genom parker, förbi slottet och det blev en hel del fotostopp på vägen.

Ett stopp vid Madrids mest fotade plats - The Temple of Debod - ett egypiskt tempel.

Segway är ett kul sätt att se staden för du hinner se väldigt mycket under 90 minuter och så är det ju kul att köra också.

seghost.jpg

Underbara gränder, träd som skiftar färg, lekande barn, uteserveringar och underbara hus.

Det här var vår guide Carli som berättade massor om Madrids historia under vår tur och vi kunde ställa hur många frågor som helst. Han har bott i Madrid i hela sitt liv och visade oss sina favoritställen, Casa de Campo, marknader och ställen dit få turister hittar.

Tummen upp för segway och nej det är inte svårt att köra bara kul - så testa segway på din nästa storstadssemester!