Lyxigt hotell i Madrid - Hotel Orfila

COPENHAGEN.png

I Madrid bodde vi på Hotel Orfila en del av Relais & Chateaux lyxiga hotell. Eftersom jag fyllde år och vi hade hittat urbilliga flygbiljetter ville vi bo riktigt bra - och det fick vi!

Hotell Orfila har bara 32 rum och när jag läste på Tripadvisor fick det omdömen som Bästa hotellet i Madrid och fantastisk service. Och ja, jag kan bara hålla med - vi var så nöjda med vår vistelse.

Läge

Hotellet ligger 5 minuters promenad från två olika metrostationer; Alonso Martinez and Colón. Det ligger på en liten lugn bakgata som är kantad med träd, knäpptyst och en oas mitt i stan. Det tar 15-20 minuter att gå från Puerta del Sol till hotellet och det är en trevlig promenad.

Från flygplatsen tog vi taxi till hotellet, de har fast pris på 30€ till city vilket gillas av mig.

Rum

Rummen är stora och har allt du behöver. Bred dubbelsäng (och alldeles underbart skön), soffa, skrivbord, dubbelhandfat, bubbelbadkar, garderob, kyl och vi hade också en liten balkong. AV 32 rum är 12 sviter, det finns både junoirsviter och deluxesviter.

Gemensamma ytor

Hotellet är riktigt genomtänkt och det finns inte en möbel som inte passar in. Det är som att komma in i en egen värld långt bort från flashiga nya hotell med skärmar som blinkar, neonrör i receptionen och badrum med frostat glas. Här är det sofistikerat som gäller, personalen behandlar dig som en nära vän, de hjälper till med i princip vad som helst och inget är för komplicerat eller svårt.

Nu när vi var där i december hade hotellet pyntat inför jul på ett sånt fantastiskt sätt och julstämningen infann sig vill jag lova.

Frukost

Frukosten serveras i denna magnifika matsal som också serverar middag på kvällen. Det är en buffé av spanska delikatesser men du också beställa in vilken typ av ägg du vill ha.

Mina favoriter var yoghurt med hallon som smakade som de just kom från hallonbusken samt nötter och rostade frön, färskpressad apelsinjuice och apelsin, ananas och grapefrukt.

Och såklart ett berg av churros. Med smält choklad. Jag var i paradiset.

Dessutom en uppsjö av små bakverk, pain au chocolat, skinka, tortilla, svamp, bacon, lax, bröd, ost och cava.

När jag fyllde år blev jag serverad skumpa och minibakelse till frukost tillsammans med en krämig cappuccino.

Trädgård

På baksidan av hotellet ligger deras bäst bevarade hemlighet - den gröna trädgården. Här kan du sitta i skuggan på sommaren och dricka isté eller njuta av lunch eller en drink. Vi hade sådan tur att vi kunde äta frukost ute en morgon och känslan av utomhusfrukost i december är fenomenal. I anslutning till denna trädgård finns och en festsal och många hyr detta ställe för större fester och bröllop.

Övrigt

Att bli serverad välkomstcava är aldrig fel. Inte heller att någon går igenom en karta över staden med dig. Eller att de tar dig på en rundtur och sedan följer med upp på rummet och visar hur allt fungerar.

Hotellet har en själ, personalen älskar att vara här, vi älskade att bo här. Så olikt andra hotell jag brukar bo på och så väldigt bra! De har också en jättebra och prisbelönt restaurang men mer om den får ni läsa i ett inlägg senare i veckan.


Detta inlägg är till viss del ett samarbete med Hotel Orfila men som vanligt är tankar, bilder och åsikter mina egna.