Finare middag i Stockholm

Igår var det dags att sätta guldkant på en grå torsdag så efter jobbet begav jag mig till Östermalm. Där mötte jag upp mitt sällskap och så styrde vi stegen mot Sturegatan och Taverna Brillo.

Vi tittade längtansfullt på stora charkbrickor och Brillos pizzor med tryffel och löjrom men nöjde oss med ett glas vin, vi hade nämligen andra middagsplaner.

Det vill säga lyxmiddag på Teatergrillen. Teatergrillen ligger på Nybrogatan 3 och är andra delen av Riche och här är servicen alltid top notch liksom maten. Det är en viktig kombination.  Ska jag lyxa till det i Stockholm så går jag gärna hit då speciellt deras kött är magiskt. Jag älskar att sjunka ned i de röda plyschfåtöljerna under höst och vinter, massor av levande ljus som brinner och myskänsla.

Vi fick vänta fem minuter på vårt bord men vad gör det när man blir bjuden på champagne under tiden?

Ska ni besöka Teatergrillen råder jag er att boka bord, det är inte ofta det finns bord lediga.

Till förrätt delade vi på en charkbricka och till efterrätt åt vi magiska tryfflar med cappuccino.

Och jag åt den här varmrätten som var så fantastisk god. Biff Rydberg med extra pommes komplett med äggula, pepparrot och senapssås. Min vän åt ankbröst med västerbottenkroketter, också underbart gott. Alla tummar upp! Och nej bilden gör inte maten rättvisa, det är så otacksamt att fota mat på en dunkel restaurang med sin telefon.

Sedan är det ju en extra bonus att Teatergrillen kan ha Stockholms finaste badrum.

Jag rekommenderar verkligen denna restaurang för att sätta guldkant på tillvaron. Jag var så mätt när jag gick därifrån att jag hade ont i magen men det var det värt. Helt klart bästa Biff Rydberg jag ätit!

Andra bra restauranger för toppenmiddag i Stockholm är

Lilla Ego, Västmannagatan (boka bord långt i förväg)

Bistro Süd, Swedenborgsgatan

Riche, Birger Jarlsgatan

Matbaren, Grand Hotel