Tre saker du kan hoppa över i Barcelona

Jag brukar mest tipsa om vad du faktiskt bör göra i städer och vad en inte ska missa. Men idag ska jag ge er tre tips på vad du inte behöver lägga tid på när du besöker Barcelona.

1. Turistbuss

Ett jättebra sätt att få en överblick över staden om du inte vill promenera. Men Barcelonas turistbussar täcker väldig stor yta vilket gör att du får sitta på bussen i många timmar får att se sevärdheterna på avstånd. Bussarna går en rutt åt ett håll så att använda dessa hop on hop off bussar som ett färdmedel är det inte tal om. Dessutom åker väldigt många buss så det är svårt att få plats utomhus, du måste byta buss för att få med de olika områdena och det finns ingen chans att du får valuta för de 28 euro som ett dagspass kostar.

Upptäck staden till fots istället och utforska små gränder och torg.

2. Köa

Det är köer till allt i Barcelona. Till Gaudis alla verk, katedralen, La Sagrada Familia, Picasso museet - ja till det mesta. Det bästa är om du siktar in dig på den sevärdhet du verkligen vill se och var där när de öppnar. Annars riskerar du att spendera mer tid i kö än att faktiskt få se denna härliga stad.

Eller gör som personen på bilden - strunta i att köa och ta en selfie utanför istället.

3. Linbanan Transbordador Aeri Del Port

Du köar, köar och köar, när de öppnar har du tur och kön tar 30 minuter. Kommer du mitt på dagen är det minst 75 minuters väntan. Sedan tar du hissen upp i det höga tornet - för att köa 30 minuter till. Och så betalar du 15 euro för att klämma din in i linbanan med 20 andra personen, slåss om en fönsterplats och sju minuter senare är du framme vid Montjuïc. 

Visst är det en hisnande känsla, du får en otrolig vy över staden och hamnen när vädret är fint men jag tycker det kostar mer än vad det smakar. Att lägga så mycket tid och pengar för sju minuters trängsel vet jag inte om jag skulle göra igen. Du kan sedan välja om du vill åka linbana tillbaka (och köa lika länge igen) eller upptäcka Montjuïc och ta bergbana och tunnelbana därifrån.