Barcelonas olika stadsdelar

Barcelonas olika stadsdelar har alla sin charm. Här kommer en snabb sammanfattning av de olika områdena i denna härliga stad som har allt.

Gracia

Avslappnat, lite billigare, lite längre bort och jag får en känsla av Södermalm. Trendigt, mindregator, mycket caféer och härligt område att strosa omkring i. Hipsterkänsla utan att gå till överdrift.

Eixample

Östermalmskänsla med breda gator som kantas av stora träd, fina butiker, hotell, många restauranger men också en hel del trafik. Vårt hotell Sixtytwo låg här och jag gillade området väldigt mycket. Storstadskänsla, många takbarer och jag kan sitta och titta på folkvimlet över både en och två koppar kaffe med churros som tilltugg.

El Born

En favorit. Små gränder att gå vilse i, massor av caféer och barer, knappt någon trafik och mycket små boutiquer. Uteserveringar avlöser varandra, balkongerna är fina som konstverk och denna del är ett måste om du besöker staden. Jag kan vara här i timmar och se vad som dyker upp runt nästa husknut.

 

Barri Gotic

Det här är den äldsta delen av staden och det finns många sevärdheter, restauranger, barer och givetvis väldigt mycket turister. Mysiga små gränder, torg och missa inte de judiska kvarteren bakom katedralen. Mer avslappnat än Gamla stan men utanför katedralen är det verkligen hjorder av turister.

 

Raval

Raval tillhör också den äldre delen av Barcelona och denna del känns väldigt mysig på sina håll men också ganska smutsig och ocharmig i andra delar. Många härliga barer men också väldigt stökigt och jag har hört att stadsdelen kan vara ganska så otrygg nattetid.

 

Barceloneta

Det är här du hittar stranden och hamnen. Massor av restauranger, utomlandskänsla deluxe och allt från lyxrestauranger till lokala, billiga hak. Ena sidan kantas av små gränder, hus som står tätt, tätt, tvättlinor på balkongen och en doft av sangria. Andra sidan är det lyxiga hamnen, båtar som är större än villor och ett stort akvarium. Jag gillar verkligen att strosa här, äta glass och få sand mellan tårna.

 

Les Corts

Detta är Barcelonas businessdistrikt och ligger 10-15 minuter från själva citykärnan. Ett stort shoppingcenter, Barcelona FC hemmaarena och universitetet finns här men jag kände väl inte att denna del var något speciellt.

 

Sants Montjuic

Detta är stadens största stadsdel. Här finns Montjuïc Hill som 185 meter över havet bjuder på en fantastisk utsikt och det finns en linbana för att göra vyn ännu bättre. Det är fint och grönt här, här ligger OS Stadion men det saknas restauranger, caféer och butiker.

Givetvis tycker jag du ska besöka dem alla nästa gång du är i staden för att få en känsla av helheten men också för att hitta just din favorit.