Brunch på Mother Stockholm, ett nyttigare alternativ

ingang.jpg

I helgen åt jag brunch på Mother som ligger på Mäster Samuelsgatan här i Stockholm. Mother är en relativt ny restaurang i F12 gruppen, Melker Andersson är en utav kockarna och fokus ligger på bra mat. De serverar inget vitt socker och knappt någon laktos eller gluten heller.

Mother serverar brunch på söndagar mellan 11.30-16 och bordsbokning är ett måste, sista sittningen är klockan 14.00. Brunchen kostar 235 kronor och då ingår ingen dryck alls förutom vatten, du kan också välja att bara äta efterrättsdelen, då kostar det 90 kr.

Vi lyxade till det med både cava och deras egna färskpressade juice med bland annat ingefära, rödbeta och äppla.

När Mother öppnade i våras beställde man allt själv genom Ipads men de har slutat med det, däremot får du menyn på en Ipad. Mother serverar både frukost. lunch, middag, söndagsbrunch och just nu även julbord.

Stället består av två delar; Mother Market (bild ovan) och restaurangdelen. I Mother Market äter du frukost, lättare lunch och dricker drinkar från tidig morgon till sen kväll. I restaurangen är det bordsbokning som gäller för lunch, middag och brunch.

Brunchen är en buffé som är helt fantastisk. Först en hel rad med galet bra kall mat som glasnudelsallad, guacemole gjord på bönor, lax, rödbetssallad, tomatsallad, kålsallad, tofu, bröd etc.

Den varma maten var helt otrolig god och det var fokus på rökiga smaker. Eftersom ljuset där var så väldigt dålig där har jag inga bilder men ni får lita på mitt ord. Minihamburgare, kyckling, köttfärspaj, pepparstek, bönchili, chorizo, ris, rostad sötpotatis och annat gott.

Och så höjdpunkten; dessert. Här fanns så mycket gott! Banankaka, kokosplättar, chiapudding, raw choklad- och lakritsmousse, citronmarängpaj, frukt, varma äpplen med vaniljsås, macha cheesecake, passionsfruktsås och saffransbiscotti.

Det enda som gjorde mig besviken på denna brunch var att redan klockan 15 började saker och ting att ta slut, speciellt när det kommer till efterrätterna. Vi hade bokat bord klockan 14 som många andra och hade sittning till 16, då tycker inte jag hälften av godsakerna ska vara slut klockan 15. Så ett tips till er andra; välj en tidig brunchtid för att hinna smaka på allt.

Obligatorisk söndagsselfie.

Mother får tummen upp av mig. Jättegod mat, fantastiska smaker, snygg inredning och jag älskar hälsotänket. Jag är väldigt sugen på att prova deras frukost och så ska jag ta mig tillbaka för att njuta av hela kakbuffén någon annan söndag.