Niklas and Friends i Hammarby Sjöstad

Idag var en dag helt utan planer men sedan kom jag på att Lisa kommit hem från Dubai så vi styrde genast upp en lunch. Jag ville testa Niklas and Friends här i Sjöstaden då jag hört väldigt mycket gott om dem. Egentligen är deras huvudsyssla catering men på Virkesvägen har de öppnat en lunchrestaurang som har öppet måndag till fredag mellan 9.45-14.00.


Dagens lunch var fläskkarré med klyftpotatis och chili cream för 95 kr. Förutom dagens serveras pasta, räksallad, en vegetarisk rätt, pizza, lax och steak sandwich, pris varierar mellan 95-130 kr. Jag ville ha sallad så då var räksallad alternativet och för 120 kr väntade jag mig något riktigt bra.

Och ja gott var det men inte värt 120 kr. Det är för lite mat helt enkelt och jag förstår inte varför så många restauranger gör samma misstag. Räkor, avocado och ägg- hurra vad bra men ett helt lager av isbergssallad mättar ingen. Varför inte blanda i bönor, ärtor, nötter, frön, keso - ja mer av det som mättar helt enkelt?!

Visst gör de bra mat men det blir inga hurrarop från min sida. Inget extra men det var väldigt mycket folk här så kanske är det dagens man ska satsa på nästa gång?! 

Sen det här med barnvänlighet. Självklart förstår jag att de inte vänder sig till barnfamiljer utan till de som jobbar i närområdet men det är 2016 och de öppnar en lunchrestaurang i ett utav Stockholms mest barntäta område. De har en barnstol, de har ingen micro och värmer således inte barnmat, de har två pyttesmå toaletter där du knappt kan vända dig och ja stället är helt enkelt inte gjort för personer med barn. Trist och du känner dig inte jättevälkommen.

Efter lunchen tog vi med oss kaffet i handen och styrde stegen mot Sickla. Jag och Älva pausade inne i Dieselverkstan och sedan kunde vi äta mellis ute utan vare sig mössa eller vantar. Heja våren!


Ett sant vårtecken, när Dieselverkstan öppnar upp sin långa uteservering.

 Allt som allt en himla härlig dag med härligt sällskap och tiden bara flög iväg.