3 barnvänliga restauranger i Hoi An, Vietnam

Det kan vara svårt att hitta barnvänliga ställen i Hoi An, de flesta är mest stolar på gatan eller finare ställen med vita dukar. Men här kommer tre utav våra favoriter som vi besökte flera gånger under vår tid i staden.

Baksidan hos Dingo Deli

Dingo Deli

Dingo Deli drivs av en familj från Kanada och Australien. De har bott i Hoi An sedan 2010, är extremt service minded och här finns allt en barnfamilj behöver. Hela baksidan är en stor lekplats med studsmattor och trädkojor, de har barnstolar från IKEA, en pysselhörna och en leksakslåda. På söndagar anordnas verkstad för barnen och detta är verkligen en träffpunkt för expats i Hoi An. De serverar god västerländsk mat, massor av goda efterrätter och de har till och med mandelmjölk.

Adress: 277 Cua Dai Road, Hoi An

V Cream - ett glassmecka

V Cream

Ett lokalt glasscafé som drivs av en underbar äldre dam som gör all glass själv. Hon har fantastiska smaker som durian, sötpotatis och grönt te blandat med mer traditionella smaker som banan, choklad, nötter och passionsfrukt. Hon pratar knappt ett ord engelska men det går utmärkt att få det man vill ha ändå och det är verkligen jättebilligt.

Adress: 333 Cua Dai Road, Hoi An

Aramis åt jordgubb- och apelsinglass hos V Cream.

Limejuice och mango/avocado/tomatsallad hos Circle.

Circle

En underbar restaurang som drivs av en kille från Chicago. Allt på menyn är gott, ägaren är otroligt trevlig och det finns massor av bräd- och kortspel att roa sig med medan man väntar på maten. De serverar både västerländsk och vietnamesisk mat och några utav mina favoriter är mango/avocado/tomatsallad med nötter, hang over noodles (vietnamesiska nudlar med extra allt, toppas med ett stekt ägg), hans hemmagjorda hamburgare med avocado eller jordnötssmör (ja du läste rätt och gott var det) och rostad baguette med pulled pork. 

Adress: 317 Cua Dai Road, Hoi An