Mother - ny restaurang i Stockholm

För ett tag sedan sedan slog en ny restaurang upp dörrarna på Mäster Samuelsgatan 19 i Stockholm som jag är så sugen på att besöka! Det är Melker Andersson och Danyel Couet som står bakom detta helt nya koncept med mat som är bra för kroppen med svensk och asiatisk touch. Med 500 sittplatser är detta en utav Stockholms största restauranger och tanken är att du både ska kunna boka bord eller komma förbi spontant. De har öppet 07.30-01 så du kan äta allt mellan frukost och middag.

Du gör din beställning på en Ipad som sitter fast o bordet. Tanken är att det inte ska vara krångligt om du är vegetarian, vegan, allergisk eller bara vill äta bra mat. Varje rätt är utmärkt med gluten och laktos och en tredjedel är vegetariskt. Du kan lägga till chili/kanel för att boosta din varmrätt och menyn anger hur mättande en rätt är. De har också egen juicebar.

Detta är helt rätt i tiden, det jobbas med nordiska, ekologiska råvaror och detta passar mig som handen i handsken. Tyvärr har det blivit dåligt med restaurangbesök den senaste tiden men snart är jag på banan igen och då står Mother överst på min besökslista.

Bilder lånade från Mothers webbsida.