Att välja hotell i Bangkok

muse1.jpg


Att välja boende i Bangkok kan ses som ett jättejobb. Staden erbjuder tusentals hotell i alla prisklasser, allt från koja till slott och i alla olika delar av denna jättestad. Jag får väldigt mycket frågor kring vilket hotell ska jag bo på.


Var i Bangkok ska man bo?

Bestäm var i staden du vill bo. Vill du ha nära till shopping, till Sky Train (BTS), till restauranger eller vad är för planen för staden. Tänk på att avstånden är ibland väldigt långa.

Sukhumvit området:

Där vi alltid bor eftersom det känns som hemma för oss. Sukhumvit är en lång gata rakt igenom hela Bangkok och det är här de flesta restauranger ligger, det är här expats bor och det är en internationell känsla. Här finns också en del varuhus.

Att bo kring Asok är bra för det är nära sky train, tunnelbana, air port link och shoppingmeckat Terminal 21. Undvik sukhumvit soi 4 pga klubbar/barer för de som åker till Bangkok sprit/bargirls etc

Koh San Road:

Backpacker tillhåll som är ganska krångligt att ta sig till och ligger utanför själva stadskärnan. Billiga boenden.

Pratunam:

Nära marknader, indiska kvarter och shopping när det kommer till att köpa wholesale. Ligger lite off då det inte finns sky train eller tunnelbana i närheten.

Silom:

Bankkvarter, businessmen, kontor och en del hotell.

Siam:

Mitt i smeten när det kommer till shopping. Nära MBK, Central World, Siam Square etc

Sathorn:

Nere vid floden. Här ligger några av Bangkoks absolut lyxigaste hotell.



Att tänka på nära du väljer hotell i Bangkok


  • Vad är viktigt för dig? Med en medeltemperatur på 35 grader väljer vi alltid hotell med pool. Annat som jag tycker är viktigt är AC, frukost och att stället ligger nära skytrain eller har free shuttle service för Bangkok är ingen stad du vill gå flera km i. Vill du bo i skyskrapa eller i ett äldre hus? Poolområde på markplan eller mindre pool på taket?

  • Pris. Ja, Bangkok är billigt men inte så billigt. Du kan få hotell för 200 kr natten men också för 5000 kr natten – lite beroende på vad du är ute efter.

  • Executive floor. Något som är väldigt vanligt i Asien men inte alls så vanligt är Sverige är detta med executive floor/room. Oftast ligger de högst upp, kostar lite extra men med många fördelar. Senast vi var i Bangkok bodde vi i ett executive room och då ingick soft drinks hela dagen, frukost på rummet, bästa utsikten, fria drinkar i baren mellan 17-20 och snittar i restaurangen mellan 17-19. Vi fick också gratis tvätt av 3 plagg per dag, tidigt check in och sen check out. Lätt värt de extra hundralapparna tyckte vi.

  • Att undvika. Kanske överkurs/oväsentligt för vissa men för mig är det viktigt att hotellet inte gränsar till de kvarter i Bangkok som jag ser med på avsky. Det finns hotell som har nolltolerans - dit män som åker till Thailand för att dricka så många Singha som möjligt och köpa det som går att köpa inte är välkomna. Jag vet att det inte hjälper att jag blundar för det men om ni visste otaliga gånger jag konfronterat svenska män som inte har någon skam i kroppen när det kommer till hur de beter sig utomlands - jag att det hjälper inte heller. Så slipper jag se det är det en seger i sig.

poolmode.jpg

Mina bästa hotell i Bangkok

Centara Grand Central World

Ligger i Central World, ett köpcenter med grym takbar. Du har nära till all shopping i Bangkok, till sky train och till flodbåtar. Stor pool och 55 våningar högt.

bangkok-cgcw-cru-champagne-bar-05-640x457.jpg

Emporium Suites

Jättefint och på toppen på ett köpcenter längs med Sukhumvit. Här finns större lägenheter, poolområdet är enormt, det finns ett lekland i samma byggnad och en lekpark utomhus. Du har direktutgång till skytrain och mataffär, restauranger och caféer i samma byggnad. Det här är ett drömhotell om du reser med barn. Läs om när jag och familjen bodde där.

emporiumsuites.jpg


Centre Point by Terminal 21

Ligger intill skytrain vid Asok,, har bra och stor pool med galet fin utsikt. Det finns spa, golfbana där du kan träna att putta, joggingspår, gym och yogarum. Det sitter ihop med shoppingmeckat Terminal 21.

4-Facilities-v2.jpg

Anantara Riverside Bangkok Resort

Du hittar denna oas precis vid floden och hotellet har antagligen Bangkoks härligaste poolområde i en grön oas till trädgård. De har gratis båt till skytrain-stationen, service i toppklass, lekrum för barnen, spa, massage och allt går i snygg thailändsk inredning.

anantara_riverside_bangkok_pool_angle_1920x1037.jpg


Hotel Muse Bangkok Langsuan

Muse har Bangkok kanske snyggaste takbar, fint hotell en liten bit in på Langsuan, Sukhumvit och väldigt snygg inredning. Nära shopping och skytrain-stationen Chidlom. Härlig pool med utsikt på våning 19.

The-Speakeasy004.jpg

Mode Sathorn Hotel

Hotell vid Sathorn precis vid skytrain-stationen Surasak. Härlig takbar på våning 38, rum och badrum med galen utsikt, pool på våning 10 och ganska nära floden. Läs om mitt besök där.

2ae96efccc54c3f404e5274f9da71d53.jpg

Bangkok Marriott Hotel Sukhumvit

Nära Thong Lor sky train-station längs med Sukhumvit ligger Marriott Sukhumvit. Femstjärnigt hotell med en utav Bangkoks snyggast takbarer, Octave på våning 57. Pool gym, spa, supersnygg design och helt otrolig frukost!

bkkms-octave-0043-hor-wide.jpg