Raw cheesecake med jordnötssmör och choklad



Jag har bakat en del raw food kakor och tårtor med varierat resultat men i påsk testade jag denna , originalrecept från Emma och himmel så gott! Hädanefter är detta den enda raw food tårtan jag bakar.

Recept

Botten
10 dadlar
2 dl cashewnötter
2 msk kakao
2 dl riven kokos
en nypa salt

Kör allt i mixern till en deg och tryck ut i en springform.

Mellanlager
4 små bananer
2,5 dl ekologiskt jordnötssmör crunchy med salt (jag använder green choice)
0,5 dl smält kokossolja
2 tsk vaniljpulver

Kör allt i mixern tills det blir krämigt och slätt, bred på nötbötten och ställ in i kylen i 30 minuter.

Chokladtopping
2 dl bra (helst rå) kakao
1 dl smält kokosolja
0,5 dl agavesirap
1 dl vatten

Rör ihop detta till en smet, bred på kakan, täck med folie och sätt in i frysen i minst 5-6 timmar. Den ska sedan helst tas ut 2,5 timmar innan den ska serveras för att den ska bli perfekt krämig.

På riktigt; nyttig och gudomligt god!