Bo i Buda eller Pest?

Budapest ligger alltså i Ungern. Vi flög hit med Norwegian som både hade bra flygtider och prisvärda biljetter. Ungern har ingen kust och gränsar till en hel rad med länder som Ukraina,Slovakien, Österrike, Kroatien, Serbien och Rumänien. 

Denna resa har verkligen varit en hel historielektion och jag har fått lära mig om Ungerns uppgång och fall före krigen, under första och andra världskriget och tills dess att kommunismen föll.

Staden Budapest delas i två delar av floden Donau. Buda är den äldre delen där bland annat slottet ligger och Pest är mer storstaden med shopping, restauranger, nattklubbar, barer, parker och torg. Här ligger de flesta hotell och så även vårt, ska du åka till Budapest rekommenderar jag verkligen att bo på Pest-sidan. 

Det är inte direkt några avstånd i denna stad och du kan praktiskt taget gå överallt även om det ibland kan vara skönt att det både finns spårvagn och tunnelbana när man har bråttom eller regnet öser ned. Taxi är relativt billigt men det är mer regel än undantag att du blir lurad på priset och trafikköerna kan vara långa. 

Vädermässigt är denna stad helt underbar på våren och jag kan tänka mig att hösten är lika bra. VI var där i slutet av april och det var runt 24 grader, sol och helt galet grönt.