Blåbärs - och bananpannkaka (glutenfri)

Idag firar vi Fars dag här hemma med finfrukost. Keso och Paluns kakao- och hallongranola, hallon/smultronjuice, nybakad baguette, croissanter, blåbär/bananpannkaka, kaffe och både DN och SvD. Lyx så det förslår. Pappan fick också sovmorgon och en present så han var väldigt nöjd med upplägget. 


Jag gjorde en ny variant av nyttiga pannkakor idag;

Blåbärs- och bananpannkaka (räcker till 2 st) 

1 mogen banan (mosad) 
0,5 dl havremjöl (går bra med mandel/kokos/bovetemjöl eller kan också hoppas över helt) 
0,5 tsk vaniljpulver 
1 ägg 
kanel 
blåbär 

Blanda alla i en bunke, tillsätt sist blåbären - jag använde ca en näve fryst. Stek i kokosolja på ganska hög värme tills de är genomstekta och går att vända utan problem.Serveras med bär/kvarg/keso/nötsmör.