Rawfoodbollar med choklad och seasalt
/
Igår gick jag loss i köket och blandade ihop goda saker jag hade hemma till vad som blev himla goda raw food bollar.
Jag använde mig av detta och det blev 7-8 stycken bollar tror jag;
1 dl quinoapuffar (köps i lösvikt i müslihyllan)
0,5 dl mandelmjöl
ca 1/4 dl ekologisk kakao
en klick jordnötssmör (green choiche crunchy)
en nypa vaniljpulver
en skvätt starkt kaffe
en nypa flingsalt
lite solroskärnor
1/4 mosad banan (som sötning man kan säkerligen använde agave/fikon/dadlar men jag försöker inte använda så mycket socker)
Blanda ihop allting och spä sedan med vatten tills du får en smet du kan rulla bollar av. Jag använde mig av sesamfrön på utsidan men kokos/hackade nötter/kakor går ju också bra.
In i kylen ett par timmar och sen så goda att de blir farliga! Jag förvara mina numera i frysen och tar fram till helgfikat.
Jag använde mig av detta och det blev 7-8 stycken bollar tror jag;
1 dl quinoapuffar (köps i lösvikt i müslihyllan)
0,5 dl mandelmjöl
ca 1/4 dl ekologisk kakao
en klick jordnötssmör (green choiche crunchy)
en nypa vaniljpulver
en skvätt starkt kaffe
en nypa flingsalt
lite solroskärnor
1/4 mosad banan (som sötning man kan säkerligen använde agave/fikon/dadlar men jag försöker inte använda så mycket socker)
Blanda ihop allting och spä sedan med vatten tills du får en smet du kan rulla bollar av. Jag använde mig av sesamfrön på utsidan men kokos/hackade nötter/kakor går ju också bra.
In i kylen ett par timmar och sen så goda att de blir farliga! Jag förvara mina numera i frysen och tar fram till helgfikat.