1 vecka med LCHF

Nu har jag låtit bli kolhydraterna i en vecka och istället ätit typ såhär;
Frukost: Turkisk yoghurt (10%) med en klick keso, lite hallon, kokos och pumpakärnor. 1 ägg ibland på Finn Crisp, ibland med bara lite örtsalt.
Lunch: Oftast gårdagens rester, nån gång varmrökt lax med romsås och sallad en annan gång köttbullar med stuvad spenat och avocado.
Mellanmål; Lite kesella 1% med några hallon eller keso med kokos och solroskärnor.
Middag: Tacogratäng, skaldjurskväll, kyckling i krämig sås med blomkålsmos (se bild).
Positiva effekter; Jag har inte känt mig hungrig, magen har inte svullnat upp, jag har inte haft ont i magen och jag har helt gått ifrån att äta frukt titt som tätt.
Nackdelar (eller icke lösta problem än); Det tar emot att äta ost utan smörgås, eksem kvarstår, jag är fortfarande sugen på sötsaker då och då och det är väldigt svårt för omgivningen att förstå att jag inte fikar (med bullar) längre. Dag 3-4 hade jag grym huvudvärk, mådde illa och somnade före 21 på kvällarna men det försvann. Jag har nu inte kört LCHF så strikt som en del gör, jag följer mer denna filosofi och jag byter inte ut all matlagningsgrädde mot vispgrädde, jag använder lätt creme fraiche för jag har svårt att vänja mig med 34% creme fraiche i såser gratänger etc, jag dricker inte kaffe med grädde men det kanske kommer?! Jag vet att jag inte kommer kunna leva såhär resten av livet, jag vill äta godis på helgen ibland, en glass när det är sommar och dricka ett par öl i Bangkok men jag vet nu att jag verkligen inte behöver pasta/ris/potatis/bröd för att bli mätt. Jag kommer att köra detta i två veckor till för att se om sötsuget försvinner och vad som mer händer med och i kroppen - resultat läggs upp veckovis här i bloggen!