ofrivillig semester


Jag ar fast i Laos. Att bara fixa ett visum var inte sa bara. Det tar tva dagar och mellan 13-18 ar ambassaden stangd pga Laos new year. Detta leder till att jag ar fast i Laos till den 19e april for kan inte komma in i Thailand utan visa.

Akte nattbuss mellan Chiang Mai och Ubon Thani och trodde det skulle bli den sista i mitt liv. Vagarna var krokiga o fyllda av bromsspar och blod. Detta fick mig inte att sova rofyllt de 12 timmarna utan jag satt pa helspann. Bussen var fullpackad med lador och vaskor och i kurvorna vinglade den orovackande. 04:30 utbrot brak da en kvinna skulle av i mitten av ingenstans och kunde inte hitta sina lador. Chaufforen rorde sig inte bakom ratten utan det var mer "hittar du den inte sa ar det ditt problem jag maste aka vidare".

Nar bussen var framme blev det 2 timmar vantan till nasta buss, dar fick man visa till Laos och sedan tuk tuk till Vientiane. Vientiane ar huvudstad har och helt fantastiskt. Det ar som ett mini Paris med baguetter, man i basker, triumfbage och croassianter. Synd att det ar varldens minsta huvudstad och man gar igenom den ganska snabbt. Men alla borde aka hit. Vid floden finns massor av restauranger dar man sitter pa kuddar och tittar pa solnedgangen. Det vimlar av sma cafeer och det kanns som jag ar pa besok i sodra europa. Det ar svalare an i Thailand och nar jag kom regnade det till och med. Inte det samsta stallet att vara fast pa.. Ett snoigt Jonkoping hade nog varit varre.. Eller vad tror ni? Jag blir kvar har i en vecka och ska kanske mot sodra Laos och "4 thousands islands" i flod deltat eller mot norra delen och Luang Prabang ocksa. Ofrivillig semester ar inte sa illa anda. Nu ska jag byta om till min finaste klanning, ata mer croassianter, strosa pa de sma boulevarderna och bara var lika underbar som Carrie i SATC nar hon besoker Paris.