Brickwrecks på Vasamuseet i Stockholm

Jag bor i en familj som älskar lego. Vår bostad svämmar över av lego, vi besöker legomässor, Legoland, legobutiker och legomuseer - så det var en självklarhet för oss att gå på Brickwrecks på Vasamuseet.

Brickwrecks är en legoutställning som innehåller åtta världskända skeppsbrott byggda i lego som till exempel Vasa och Titanic. Byggena är byggda av Ryan ”The Brickman” McNaught som varit med i flera Legomaster Australien (där vi givetvis sett alla avsnitt). Förutom alla otroilga byggen får du lära dig massor av lego-termer, bygga lego / duplo (såklart!) testa att sänka Vasa och testa arkeologiska metoder.

Jag var på utställningen med en 8-åring och en 13-åring och de tyckte det var en jättebra utställning, lärde sig massor och dessutom fastnade vi länge i den vanliga utställningen om skeppet Vasa.

Du kan se denna utställning på Vasamuseet i Stockholm 8 februari till 29 september 2024. Du behöver inte betala extra för denna föreställning utan den ingår i priset till det vanliga museet men du måste förboka din plats. Och missa för allt i världen inte att fika i museets café kanske ett av stans mysigaste ställen!