Titanic-utställning i Täby

Älva älskar Titanic. I flera år har hon plöjt böcker, kollat massor med youtubeklipp och kan mer än vad jag någonsin kunnat om fartyget. Vi har ännu inte sett Titanic-filmen då hon känns lite liten men snart ska vi även se den är planen. Så gissa om hon var taggad på att gå på utställningen Titanic: The Artifact Exhibition

Utställningen är i Täby Centrum på våning 1 och är lätt att hitta vare sig du åker kommunalt eller bil. Du kan besöka utställningen 19 september 2023 – 28 januari 2024 och det kostar 255kr för vuxen och lite billigare för seniorer/barn. (Barn under 6 år går in gratis). I biljettpriset ingår en audioguide som du kan ladda ned till din telefon, vi körde utan och det gick mist lika bra. Vid entrén får du ett boardingpass med namn och bakgrundshistoria till faktiska personer som var ombord på jungfruturen.

Väl inne får du lära dig allt om när/hur Titanic byggdes, du får se hur hytterna såg ut och vad man hade tillgång till i de olika delarna av båten. Du får se porslin, menyer och följa människors livsöden. Såklart får du också inblick i kollisionen, alla varningar som inkom, se en film hur skeppet bröts mitt itu och se hur livbåtarna fylldes. Älvas absoluta höjdpunkt var att känna på isberget och även föreställa sig hur kallt det verkligen var i vattnet.

I slutet av utställningen kan du se hur bärgningsarbetet gick till och hur många som överlevde denna fruktansvärda tragedi.

Jag rekommenderar verkligen denna utställning med barn - en otrolig historielektion!