Nerjas bästa stränder

I somras hyrde vi hus i Nerja och hann upptäcka en hel del olika stränder - ja vi hyrde bil och det är nästan ett måste tycker jag. När det kommer till stränder och Spanien tackar jag denna familj för att de är morgonpigga för stränderna är ett paradis före lunch och ganska så välbesökta efter 14 - så det är en fördel att vara på plats tidigt. Här kommer mina absoluta favoritstränder vi besökte under vår vecka i augusti.

Playa Burriana

Nerjas kanske mest populära strand som ligger något öster om staden och här finns allt. Bred sandstrand, duschar, toaletter, massor av restauranger, cafeer, trampbåtar och butiker med sandleksaker och luftmadrasser. Ett himmelrike för barnfamiljer och faktiskt väldigt rent och klart vatten. Det finns parkeringshus intill stranden och det är gångavstånd från centrum.

Playa Calahonda

Är du här under lågsäsong eller tidigt på morgonen är denna stranden fantastisk. Klockan 16 på eftermiddagen så väldigt trångt att du knappt för plats att bada. Stranden ligger precis nedanför Balcón de Europa.

Playa el Salon

På andra sidan av Calahonda ligger Playa el Salon, du når den via trapoor vid Church of El Salvador.Fin vy, mysig strand men kan bli väldigt trångt här med.

Las Alberquillas

Den absolut finaste stranden vi besökte och som var väldigt bra för snorkling. Hit lär du komma tidigt för det finns inte alltför många p-platser ovanför stranden. När du väl parkerat tar du stigen ned till stranden, tar max 10 minuter att gå ned. Här finns ingen restaurang, inga solstolar men ett fantastiskt lugnt och ett kristallklart vatten.

Playa de Maro

Denna strand ligger ca 10-15 min från Nerja med bil. Du får inte köra ned till stranden utan parkerar en bra bit härifrån. Det går shuttlebus till och från stranden som kostar 1€ per person och det är väl värt det, iallafall på väg tillbaka från stranden då du har rejäl uppförsbacke. Vi valde att promenera ned och det var en bit men Älva 6 år klarade det utan problem. När vi kom vid 9.30 på morgonen var stranden nästan tom men vid 14-tiden när vi lämnade var det rejält med folk. Stranden ligger mellan två klippor, är enormt vacker och här fanns en restaurang och ett par toaletter samt några få solstolar att hyra.

Playa de Playazo

Bred och lugn strand som har ett par större hotell och några restauranger i ena kanten. Detta är Nerjas längsta strand och den känns aldrig trång, är inte wow men helt ok och vi bodde väldigt nära denna strand.