En recension av Chatrium Riverside Bangkok Hotel

Vi bor nästan alltid längs med Sukhumvit när vi är i Bangkok men denna gång ville vi prova en annan del av stan. Vi ville också ha ett stort hotellrum/lägenhet som kunde ta hela familjen vilket Chatrium Riverside Bangkok hade. Här kommer en recension av hotellet.

Rummen på Chatrium Riverside

Vi bodde i en lägenhet med två rum, ett rum som heter Two Bedroom Suite och du kan hitta det här. Det är hela 120 kvadrat, har två sovrum, två badrum, en liten köksdel och ett vardagsrum samt balkong. Det ena sovrummet hade en bred dubbelsäng (vi fick även in en extrasäng här) och det andra två enkelsängar.

Nu när vi reser med ett barn över 12 år är det svårt att hitta familjerum där man får bo fyra och istället för att behöva boka två rum är ju detta upplägget perfekt. Vi bodde på våning 25 med en otrolig utsikt över floden.

När du bokar ett av dessa rum får du också tillgång till hotellets Club Lounge högst upp i byggnaden. Där kan du njuta av snacks hela dagen, afternoon tea på eftermiddagen och kvällsdrinkar och kanapeér på kvällen. Lokal öl, drinkar, vin, chips, kakor, nötter, frukt och matigare alternativ - så värt!

Läget Chatrium Riverside

Läget direkt vid floden är fantastiskt, dessutom ligger Starbucks och 7/11 i samma byggnad vilket är perfekt. Inom 10 minuters promenad når du flera restauaranger ute vid huvudgatan. Hotellet har också gratis shuttlebåt till Saphan Taksin BTS Station (mellan 07-22) där du kan ta båten till köpcentret ICON Siam eller tåget till resten av Bangkok.

Poolområdet Chatrium Riverside

Poolen här är otroligt stor, mycket större än de flesta hotell jag bott på i Bangkok. 35 meter lång och med panoramautsikt mot floden, dessutom finns en liten barnpool och en mindre pool med jacuzzibubblor. Poolen ligger på våning 6 och här finns också en poolbar, lekplats och massor av solstolar. Hotellet har också stort gym på våning 4.

Restauranger Chatrium Riverside

Frukosten äter du i River Barge restaurangen där du både kan sitta inne och ute. Vi valde alltid utomhus vid floden - bästa starten! Frukosten är enorm buffé där allt du behöver finns, dessutom äggstation där du kan beställa vilken typ av ägg du vill ha.
Hotellet har en buffé varje kväll och på helgerna är det skaldjursbuffé - vi provade aldrig denna men hörde av flera att den var otrolig. I lobbyn finns ett café med goda bakverk men här kan du också äta lättare lunch och middag. Här kan du läsa om alla restauranger som erbjuds.

Vi var jättenöjda med vår vistelse här, speciellt älskade vi det stora rummet och den stora poolen. Det är verkligen en oas kring poolen och det märks inte att du är i en enorm storstad.