Utflyktstips Stockholm - Siggesta Gård

Siggesta Gård ligger på Värmdö och är väldigt mycket på en och samma gång. Hotell, konferensanläggning, restaurang, festlokal och så har de mycket härliga utomhusaktiviteter. Vi åker hit någon gång per år för det är ett sådant perfekt ställe för både stora och små barn. Du kan lätt spendera en halvdag här och säkerligen mer om du vill göra alla aktiviteter.

Adjustments.jpeg

Vi åker oftast bil hit men du kan också åka kommunalt med buss 437 eller 439 från Slussen, det tar ca 45 minuter.

Vad gör man på Siggesta gård?

Discogolf som jag aldrig provat och vet knappt var det är.

Fotbollsgolf. Detta var väldigt populärt sist vi var ute vid Siggesta och det måste vara perfekt om du har lite äldre barn. Det är precis som golf med bunkrar och green men du sparkar en fotboll istället.

Minigolf. Det är roliga banor som också är snyggt gjorda.

Adjustments.jpeg

Skogshinderbana. Så rolig bana inne i skogen som både vuxna och barn kan gå. 9-åringen gick det jättebra för, 4-åringen behövde en del hjälp och för mig som vuxen var det också en rejäl utmaning på sina håll.

Adjustments.jpeg
IMG_2764.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg

När jag var där sist har de även som nyhet 2020 mountainbikebana och SUP. Du måste ha egen cykel men SUP hyr du på plats.

För de minsta barnen finns en liten hinderbana, trollstigen och en sandlåda att leka i.

Adjustments.jpeg

Djur. Det finns alpackor att titta på, hästar, höns och getter.

Adjustments.jpeg

Bakluckeloppis. Sigge brukar ha riktigt bra bakluckeloppis flera gånger om året, tyvärr är det inställt 2020 men förhoppningsvis tillbaka nästa år.

Mat/fika Det finns glass i stora lass, vissa dagar serveras brunch, orangeriet är perfekt för kyligare dagar men du kan med fördel också ta med egen filt. Du får inte äta medhavd matsäck men köp fika i restaurangen och njut i gräset medan barnen springer runt på upptäcktsfärd.

Adjustments.jpeg
IMG_2751.jpeg
Adjustments.jpeg