Mina sommarplaner

Den här sommaren blev inte som planerad nej. Vi skulle egentligen varit i Thailand och rest runt längs med östkusten men istället har jag nu förlikat mig med att stanna i Sverige. Och ser faktiskt fram emot det bara vädret håller sig ok.

7AD765C2-AF56-4FE1-AE0B-B60D11EF9FF0.jpeg

Den enda farhågan är väl nu att alla ska semestra i Sverige i sommar och det kommer bli trångt. Västkusten, Skåne, Gotland, Öland, fjällvandring - ni vet alla de där ställena svenskar vallfärdar till i vanliga fall kommer jag undvika. Dels för att det kommer vara mycket folk såklart med också för att priserna verkligen skjutit i höjden.

Så min och familjens plan denna sommar är Gräv där du står. Vi ska vara mycket i Småland och i vanliga fall är vi mest i stugan och badar, fiskar och hänger. Det ska vi såklart fortsätta med men detta ska också bli året då jag ska se och skriva mer om Småland som landskap. Vi ska göra dagsutflykter men också några övernattningar. Jag är säker på att jag kommer hitta skogssjöar, naturreservat, gårdsbutiker och röda stugor som kommer ta mig med storm. Jag ska plocka smultron vid vägkanten, bada i rosa solnedgångar, fiska kräftor, äta citronpaj, gå på loppis, ligga i hängmattan, läsa böcker och visa barnen Smålands gömda skatter.

069b5f90-0390-48e3-85d1-da0566a16a87.jpeg

På vägen till Småland åker vi igenom Östergötland så kanske får jag chansen att se mer av det, längs Vätterns ska vi definitivt stanna till. Jag hoppas också verkligen vi kan åka till Sala och mina föräldrar också när smittorisken lagt sig lite till och så vill jag till Siljan. Jag har velat åka dit så länge men aldrig fått till det men denna sommar är det bara att ta tillfället i akt. Utsikten, landskapet och de röda stugorna ser fantastiskt ut!

daisy-141242_1280.jpg

Eftersom läget är som det är i världen kommer jag har lite uppdelad semester. En vecka i slutet av juni och sedan tre veckor i slutet av juli/början av augusti. Under mina jobbveckor i Stockholm i juli ska jag utforska min egen stad mer, hitta ännu fler smultronställen och upptäcka mer av delar som är relativt outforskade för mig.

stockholm-3897532_1280.jpg

Idag startar sommar 2020 med midsommar i Småland!