Veckan som gått - roligare har en haft

En helt vanlig vecka i november har passerat och här är vad min vecka bestått av:

November 2020

Att komma hem från Gran Canaria med 25 grader och blå himmel till den gråaste november var inte helt lätt. Lägg sedan till snuvigt barn som behöver vara hemma minst en vecka och ett Sverige som stänger ned - roligare har man kanske haft det.

IMG_0396.jpeg


Alla dessa serier

2020 blev ändå året jag började gillade Tv-serier och köpte upp nästan varenda streamingtjänst. Mina senaste tips är Björnstad och The Undoing på HBO. Och nu sa jag ta mig an The Crown som är så hypad att det är läskigt. Det är ett under att jag som älskar det brittiska kungahuset faktiskt inte sett detta än.

the-undoing_-hugh-grant-nicole-kidman.jpg



Maten o jag

Ju mer jag är hemma ju mindre är lusten till matlagningen. EN kan tänka att nu har jag ju all tid i världen men åh så trist det är. Det blir fil eller ägg till lunch och middagarna är ett rullande schema av kyckling, köttfärssås, tacos och linsgryta. Jag har varit så oinspirerad att jag nu faktiskt tog och beställde en matkasse till nästa vecka - hoppas på god mat och ett nytänk kring middagarna.

mahalo2.jpg

Kommunikation

A och O i all kommunikation är att alla går på samma linje med ett enda budskap. Jag måste säga att när det kommer till corona jobbar Sveriges regeringen helt motsatt. Det rekommenderas att att inte gå till gym och restauranger men ändå är det fullt just på dessa platser i Stockholm. På en begravning i en jättestor kyrka får man endast vara 8 personer men i ett köpcenter eller i en tunnelbanevagn kan vi ösa på. Skansen stänger men vi kan gå på gruppträning och svettas med 25 stycken andra i en liten gymsal. Och sedan är man förvånad över att kurvan inte planar ut. Jag känner att peka med hela handen vore fint just nu.

underground-1081975_1280.jpg

Pengarna

Visst spar men en del pengar på att jobba hemma det måste jag säga. Inga uteluncher, inga nya jobbkläder, inget SL-kort etc. Å andra sidan nätshoppar jag loungekläder (nytt ord för myskläder 2020), träningskläder, hudvård, matkassar och inväntar Black Friday för ny TV. Men lite deppigt är det allt att jag valde bort de dr supersnygga (och superdyra) vinterkängorna för varför ska jag ens ha nya när jag bara har gympaskor utomhus. Snälla 2021 bli roligare!