Hej från Gran Canaria

IMG_0280.jpeg

Jag jobbar från Gran Canaria denna vecka och för mig som har så svårt för vinter är det fullkomligt ljuvligt. Men tänker ni får man verkligen resa? Ja det får man det finns ingen avrådan till resor inom EU. Jag känner mig till 100% trygg här, det är munskydd på i alla offentliga miljöer, handsprit överallt, absolut ingen trängsel och det har gjorts så många åtgärder för att turister ska känna sig säkra.

IMG_0270.jpeg

Det är många hotell som inte öppnar i år, det är såklart färre turister här och det är plågsamt att se personers livsverk tyna bort. Jag lider med dem och önskar så att vaccinet snart är här och kan rädda oss alla.

Jag jobbar så intensivt när jag är här, hinner varken läsa Aftonbladet eller Facebook och det är så befriande. Jag vet inte hur många nya fall av Corona det är i Stockholm idag, jag vet inte hur många som ligger på intensiven och jag vet inte vilka som vrålar om lockdown. Jag jobbar på, följer alla rekommendationer och njuter av att det faktiskt inte bara pratas pandemi här. Såklart är det ständigt påtagligt men jag upplever att hemma finns det inga andra samtalsämnen just nu.

IMG_0257.jpeg

Och Gran Canaria då? Jo ön växer varje gång jag är här. De storslagna bergen, gulliga Puerto Mogan, ökenlandskapet i Maspalomas, huvudstaden Las Palmas som blir mer trendig för varje år och alla 60 km av strand - jag gillar det!