En natt på Söderköpings Brunn

För sju år sedan var vi i Söderköping i ett par timmar och åt den där glassen som alla pratar om. Vi tog också en promenad längs med ån och fram till Söderköpings Brunn där jag kände att här måste jag verkligen bo någon gång!

public.jpeg

Sedan dess har vi liksom inte haft vägarna förbi stan men så nu i sommar när vi skulle ned till Småland ännu en gång från Stockholm bestämde vi oss för att pausa halvvägs, i Söderköping, i ett dygn.

Och hur var då, Söderköpings Brunn? Så himla bra! Alla fyra i familjen kände att vi helst inte vill lämna stället när vi skulle åka vidare och vi kommer definitivt åka tillbaka. Mysigt, rogivande och familjärt!

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Rummen på Söderköpings Brunn

Vi bodde i ett dubbelrum med två extrasängar till barnen. Rummet var rymligt så det var inget problem att få in två extrasängar i det. Stor dubbelsäng, bra badrum med dusch och det enda jag saknade denna varma sommardag var kanske AC - för natten blev ganska varm i detta rum. Kan ju också bero på att det var som sagt en varm dag och vi var fyra stycken inne i rummet.

De har också sviter med egen jacuzzi.

public.jpeg
public.jpeg

Läget på Söderköpings Brunn

Kan inte bli bättre! Det ligger i Söderköping, längs med kanalen och till de berömda glasstället och torget tar det max 5 minuter. Hotellet omges av park, grönområden och det är väldigt lugnt och stilla. Jag tog en morgonpromenad vid vattnet och såg Söderköping vakna.

public.jpeg
public.jpg
public.jpeg

Maten och frukosten på Söderköpings Brunn

Vi åt middag på hotellet, barnen fick en egen meny där de kunde välja mellan bland annat speghetti bolognes, plätar, oxfilé med pommes frites och laxspett. Jag och Micke åt toast skagen till förrätt och kalv med rösti till varmrätt. Toast Skagen var helt perfekt, brödet så ljuvligt frasigt och med ett glass vitt vin blev det smaksensation. All mat var jättegod och barnen var nöjda de med - de fick dessutom god glass med färska bär till efterrätt. Matsalens inredning är jättemysig med små lampor på varje bord, linnedukar och stora kristallkronor i taket.

Vissa dagar serveras afternoon tea.

Frukosten kändes väldigt svensk och fräsch. Mycket kallskuret, frukt, fil, yoghurt, flingor, müsli och bär och ägg. Det fanns också äggröra, bacon och våfflor för den som ville ha mer matig frukost. Vår familj tyckte brödet var sagolikt och barnen åt frallor med keso för glatta livet.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Spa med barn på Söderköpings brunn

Spa-delen är relativt liten men nyrenoverad och allt jag ville ha fanns. En lite större pool, en bubbelpool, upplevelsedusch, ångbastu, vanlig bastu, is/snö och fotbad. Barnen var välkomna i spa mellan 9-12 och de älskade det såklart! Vi var helt själva där och de ville aldrig gå upp. En våning upp fanns ett mindre gym.

Hotellet har också en stor, uppvärmd utomhuspool - perfekt för härliga sommardagar.

public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg
public.jpeg

Vad var då bäst med Söderköpings Brunn?

Enligt mig och familjen var detta överlägset bäst med just detta hotell:

  • Läget. Mitt i stan, lummigt, grönt och bra med parkering. Gångavstånd till allt!

  • Toast Skagen. Så väldigt god att jag fortfarande tänker på den.

  • Glasverandan. En sådan där vit drömmig veranda man bara vill ha med tillhörande lusthus.

  • Frukostfrallor. Brödet till frukost var försvinnande gott.

  • Spa-delen. Lagom stor och vi var i stort sett själva där. Jag var där både på kvällen vid 21 och med barnen på förmiddagen - båda gångerna ensam.

  • Poolen. Uppvärmd pool är det inte många hotell i Sverige som har. Vi badade loss som aldrig förr.

  • Egen båt. Hotellet har en egen båt, Lindön, som kör turer på Göta Kanal. De hyr också ut kanoter och cyklar.

public.jpg
public.jpeg
public.jpeg

Jag kan inte rekommndera detta ställe nog mycket, både för familjer och par. Vi kommer definitivt åka tillbaka, just nu pratar vi om en mysig vinterövernattning för att få se Söderköping även under den årstiden.