En höstlista 2019

Jag älskar listor och kände att en höstlista ändå var på sin plats så här i mitten av oktober.

Vad är min relation till hösten?

Jag har alltid avskytt när sommaren tar slut men har mer o mer förlikat mig med att jag kanske ändå gillar hösten. Och då pratar vi soliga höstdagar, löv i fins färger och krispg luft. Grå oktoberdagar med enbart ett par grader är faktiskt inget jag kommer gilla, någonsin. Men min relation till hösten blir faktiskt bättre och bättre. Och så gillar jag att komma in i rutiner igen efter en lång sommar. Det här med skola, jobb, matlåda och vardag är inte så dumt det heller.

public.jpeg

Hur ser mina höstplaner ut?

Min resa till Boston förra veckan var höstens stora grej. Nu blev det mer en sommarresa än en höstresa men den var så himla bra att jag kommer leva på upplevelsen länge. Höstens andra planer är antagligen en jobbresa till södra Europa, piffa till vår lägenhet med lite ny inredning (verkligen på tiden!), ta mig an en nytt jobb (men på samma kontor) och en weekend med en tjejkompis.

public.jpeg

Bästa drycken på hösten?

Bryggkaffe med ikaffe, rött vin och kaffe med en skvätt baileys (yes älskar oavsett årtionde).

Hur höstmyser en bäst?

Med en stor och fluffig filt, tända ljus och sköna plyschbyxor.

Hur hanteras kyla och mörker?

Inte så bra av mig. Jag vet inte vad som är värst faktiskt men kylan ska hanteras med bättre kläder än förra året och mörkret är det väl bara att acceptera tills det vänder - kanske får vi till en resa till solen innan dess.

public.jpeg

Vad tittar jag på?

Letar efter en bra serie men fastnar inte för någon. Kollar lite matprogram på Netflix, klassiska familjefilmer med Aramis, några dokumentärer på SVT, näst sista säsongen på Breaking Bad bara för jag borde se klart det osv. Tipsa mig gärna om bra grejer!

Vad lyssnar jag på?

Tomas Andersson Wij. Melissa Horn. Veronica Maggio. Och något otippat remixer av John Lundviks låtar som är så sjukt bra peppmusik. Och alltid Filip pch Fredriks podd.

Bästa maten på hösten?

Man bör säga gryta va? Men nej, älskar laxbowls med mycket semasolja och koriander, mustig ramen och sallader gjorda på sötpotatis, rödbetor, kål och annat smarrigt. Och hemmagjorda hamburgare extra allt. Och tryffelpasta.

public.jpeg

Vad läser jag?

Om flygrädsla. Boken Jag for ner till bror och snart även del två Jag for upp till mor. Resetidningar.

Tre höstplagg som är ett måste

Lång ullkappa. Klumpiga kängor. En stor stickad tröja i naturvitt.

Tips på utflykter under hösten

Är man i Stockholm är ett besök på Fjäderholmarna under hösten ljuvligt. Jag ska försöka klämma in Yasuragi i höst vilket jag tror kommer vara så bra som jag föreställer mig (bara man undviker lördagar). Att hänga på Skansen och ta en promenad runt Djurgården är mysigt. Fika på Rosendahls trädgård. Förra hösten var jag på Arken Spa vilket också var fantastiskt med bastu och pool utomhus, kaffe framför öppna spisen och väldigt avkopplande.

FullSizeRender12.jpg

Vad saknas mest när sommar blir höst?

Ljuset! De långa kvällspromenaderna (nej jag vågar inte gå ut själv och gå när det är mörkt), lättheten att lämna barn på förskolan utan tre lager galon, känslan av att allt det bästa ligger framför en.

public.jpeg

När kommer första snön?

Jag gissar på andra november i Stockholm. Men jag älskar snöfritt så det bästa vore om den dröjde till 23e december!

public.jpeg