Att välja vinterjacka

Och så smyger den sig på. Vintern. Jag är känd för att alltid gå i för kalla kläder. Jag tror det kan bero på två saker, dels vill jag vara stylish (och hoppar därför täckbyxor och snowjoggers) och dels snålar jag när jag köper vinterkläder. Jag lägger en hel del pengar på stövletter, snygga kappor, sjalar men dunjackor och överdragskläder får sällan kärlek av mig. Men en billig vinterjacka från de stora klädkedjorna håller inte riktigt värmen när det blir -10 grader och snålblåst.

hostjacka.jpg

Till barnen däremot köper jag rejäla kläder men de är ju ute hela dagarna i stort sett, till skillnad från mig som går fram och tillbaka till kontoret samt tvingas ut på vinterhelger. Båda barnen har haft overall på vinterhalvåret men nu har Aramis blivit så stor att han hellre vill ha jacka och byxor. Och som det geniet jag är lyckades jag knipa hans vinterkläder på rean i våras så han är redo för snö. Älva får ärva Aramis gamla overall så hon är redo hon med - och så nöjd med att få ha Aramis grejer.

snowpic.jpg

Jag har nu i några dagar suttit och spanat på snygga vinterjackor som ska vara snygga, av bra/känt märke och hålla värmen riktigt bra . Helst svart, med luva, fungera till både kjol/byxa och relativt lång. Dessa tre jackor kostar alla runt 2000 kr - 2500 kr (helt rimligt för en bra vinterjacka) och uppfyller alla mina krav.

  1. Didriksons 1913 Silje Parka. Rejäl luva, står emot det mesta och bra fickor.

  2. The North Face Miss Metro II Parka. Går ned bra över låren och jag vill bara gosa in mig i den som ett skönt duntäcke.

  3. Didriksons 1913 Aino Parka. Står emot vind, vatten och kyla och jag älskar muddarna vid ärmslut.

Alla tre jackorna finns hos Addnature och just nu lutar det mest år jacka nummer 3. Addnature är en webbutik med allt för utomhusaktivitet, från jackor till klättring, ryggsäckar, cykelvagnar, löparutrustning - du kan också köpa tält på addnature. Dessutom har de guider för att hitta den perfekta sovsäcken eller tältet och hur du klär ditt barn för olika säsonger. Perfekt för en rookie som mig som varken tältar eller åker skidor och inte har koll på detta med ull vs bomull etc.

Jag har handlat en hel del barnkläder hos addnature.com och är mycket nöjd med leveransen som går snabbt och bor du i Stockholm kan du också hämta ut dina varor gratis i butiken på Birger Jarls gatan.


Detta inlägg är ett samarbete med addnature.com