Vad stör mig mest när jag flyger?

Jag älskar inte att flyga som ni vet men det är ju bara bita ihop och göra det om man vill se världen. Sen finns självklart bättre och sämre flygningar. Turbulens är mitt värsta i alla kategorier men sen då? Är det alltid skrikiga barn som stör mest på en flygning?

airplane-983991_1280.jpg

Här kommer min topplista över vad jag knappt klarar av på flyg.

# Störningmoment 1: Fulla personer

Jag är sådan radikal person att jag tycker det borde införas nykterhetskontroll när du går på ett plan och alla alkohol borde stoppas ombord. Jo visst är det trevligt att folk vill börja sin semester med ett glas bubbel i luften men jag tror också du kan klara dig utan alkohol tills du anländer destination. Så många gånger har jag varit på flyg där folk raglar ombord, dricker sig redlösa på planet, blir otrevliga mot personal och medresenärer och jag har till och med varit med om folk som ska upp och slåss i planet eller öppna dörren och hoppa. Detta är det värsta beteendet alla kategorier och om du då också är flygrädd som jag så blir det outhärdligt. Jag skulle helst vilja att alla flygvärdinnor hade bedövningssprutor i fickan och svart bälte i kampsport för att få bukt på dessa män - ja i 99% fall är det män vågar jag säga.

Det beror väl mest på att det finns ingenstans att ta vägen, det är trång, det går inte att avlägsna personen och det känns allmänt hotfullt.

# Störningsmoment 2: Ipad på högsta volym

Har du inga hörlurar så tycker inte jag att du ska ha på ljudet på, vare sig din telefon eller Ipad. Jag har varit på så många långflygningar när barn tittar på tecknat eller vuxna på serier eller spelar candy crush- utan hörlurar. Känns inte helt genomtänkt.

youtube-1719926_1280.jpg

# Störningsmoment 3: Barn som springer i gången och vrålar

Bebisar som skriker för att det gör ont i öronen är verkligen ingen fara. Likaså bebisar som är hungriga, små barn som är trötta etc. Men när 4-5 åringar röjer i mittgången och skriker trots att personalen vädjar till föräldrarna att det av säkerhetsskäl inte är bra - och de inte agerar. Då ser jag lite rött. Flygvett och etikett.

# Störningsmoment 4: Gnäll på att fälla stol eller inte

Senast jag flög lång bad personen bakom mig att inte fälla stolen för han hade så långa ben. Jag är väldigt kluven till det. Han fällde glatt ned sin stol, jag har betalt lika mycket som alla andra för min biljett och ska jag straffas för att han är lång? Såklart ska man inte fälla sin stol när maten kommer men att sitta upprätt i 11 timmar är inte heller en härlig känsla. Rätt eller fel?

airplane-1209752_1280.jpg


# Störningsmoment 5: Inte följa säkerhetsföreskrifter

Regler på plan är till för att följas annars skulle de inte vara reglar. Du slår av telefonen, lyssnar på säkerhetsgenomgången, har bälte på dig, ställer dig inte upp så fort hjulen slår i marken och har inte tre väskor i handbagage. Och så vidare. Det handlar inte bara om säkerhet utan också om respekt.


Vad är mest irriterande på flyger tycker du?