5 tips till Kolmården

FullSizeRender.jpg

Kolmården har fått besök av oss ungefär vartannat år. Vi har aldrig sovit över utan bränt av allt på en dag från öppning till stängning. En dag har räckt men såklart kan man ta det lite lugnare om man sover över, man kan leka i vattenland och dessutom få komma in i Bamses värld en timme innan öppning. Vi har dock aldrig besökt Kolmården mitt i högsäsong och har aldrig upplevt långa köer. Oftast brukar det vara kallt och småregn men i år bjöd Kolmården på 23 grader och sol. Här kommer min 5 bästa tips för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök till Kolmården.

1.Biljett och annat självklart

Köp biljett på nätet så slipper du köa på plats och kan gå rakt in när de öppnar. Allt ingår i priset så även om priset kan känns högt så kan du sedan åka karuseller, se på alla djur, åka linbanan och se alla djurshower gratis. Se också till att komma i tid. De öppnar 10 och du kan med fördel anlända 09.30. Det tar tid att parkera och betala, gå upp till entrén och det är oftast kö från den tiden. Ladda också hem appen för att ha hela dagens program lättillgängligt. Det finns vagn och skrinda att hyra på plats, direkt innanför entrén. Det är stora avstånd så även barn som vanligtvis inte sitter i vagn kan behöva vila benen ibland.

FullSizeRender.jpg

2. Börja med Bamse

Ta stora kliv takt fram, sväng av och ta rulltrappan rakt upp, fortsätt rakt fram och du stiger rakt in till Bamse. Är du snabbt här hinner du åka de första åken i karusellerna helt utan kö och kan till och med sitta kvar i vissa och köra två varv. Åk karuseller och titta in i husen den första timmen och kl 11:00 är det Bamseteater. Bänka er gärna 10 minuter innan för att få bra plats.

Ni kan med fördel också avsluta här runt 17-tiden då köer tunnas ut igen.

FullSizeRender.jpg
FullSizeRender.jpg

3. Fortsätt till linbanan

De flesta kommer att gå direkt till linbanan efter delfinshowen och då blir det kö. Var innovativ och ta linbanan först. Runt 11.30 är det sällan kö och du kan njuta av en lugn åktur och slippa dela vagn med okända personer. När linbanan är slut går ni ned till delfiner och Wildfire-delen.

IMAGE.JPG

4. Ät lunch vid Delfinexpressen

Delfinshowen startar klockan 13, ät lunch före på det lilla torget. Där finns Reefs Burger och Fish and Chips och rekommenderar det sistnämnda. Vi har ätit i Farmors Kök något år vilket barnen gillade men för oss vuxna var det ärligt talat sådär. Fish & Chips serverar klassisk fish and chips wrap och burgerstället har bra meny med nuggets och vegetariskt alternativ. Tyvärr har Kolmården inte något nyttigare alternativ riktigt när det kommer till mat utan det är burgare, pannkaka, köttbullar, asiatisk wok, mexikanskt etc men för barnen är det toppen! När ni ätit, bänka er vid Delfinshowen, förköp behövs inte, du kommer se bra ändå om du är där ca 15-20 minuter innan och väljer en plats i mitten.

5. Saker du inte heller ska missa

Kör Delfinexpresen och Wildfire (om du vågar) efter delfinshowen - här gäller det komma ut från delfinshow rätt snabbt. Sälshowen och rovfågelshowen ska du inte heller missa. Det är perfekt att köpa glass i Apans glass och sitta på läktaren och titta på aporna medans du äter. Bamses flygande matta och Skalmans bilar är nog de karuseller som skapar mest kö - bra att veta. Noshörningar och tigrar är häftiga att titta på. Kulmården, parkens egen lekpark, förtjänar 10-15 minuter av er tid.

Det var nog alla min lifehacks till ett fulländat besök på Kolmården. Fyll gärna på med fler i kommentarsfältet.