Chester - en pärla i nordvästra England

Är du i Manchester för en weekend eller bilar runt i nordvästra England är Chester ett givet stopp. Chester är en utav Englands äldsta städer, ligger på gränsen till Wales och är så otrolig charmig. Det är en sådan där stad som är perfekt att strosa i, ta en kaffe, åka en båttur och det är så otroligt engelskt. Vilket jag älskar!

chestersign.jpg

Jag tog tåget från Manchester till Chester för en dagsutflykt, tåget gick en gång i timmen och en tur och returbiljett kostade ca 200 kronor. Då Chester inte är en jättestor stad räcker det med 1-2 dagar här skulle jag säga.

trainmanchester.jpg

Jag var där i december när solen sken, det var 10 grader varmt, himlen var knallblå och Chester var så väldigt vackert. Här är fem saker du inte får missa i sockersöta Chester.

Eastgateklockan - Chesters stolthet

Detta är den mest fotade klockan i England efter Big Ben och är så fin. Gå upp på bron och få en vy över Chesters stora gågata, ta en selfie och titta på korsvirkeshus.

eastgate.jpg
chester1.jpgChester Cathedral

Här är det gratis inträde och det är något speciellt med gamla katedraler i England. Detta är mer än en katedral för det är också en community, ett ställe där folk möts, det händer många aktiviteter och evenemang. När jag var där var det julgransutställning vilket gjorde besöket extra vackert.

chesterkyrka.jpg
julgran.jpgPromenera längs med kanalen

Genom Chester rinner en kanal som är kantad av industrilokaler som förvandlats till trendiga lägenheter och caféer. Här ligger gulliga små husbåtar och när solen skiner är detta ett så härligt promenadstråk. Missa inte baren Artichoke Bistro.

chester3.jpg
cafechester.jpg

Shopping i Chester Rows

Chester erbjuder mycket bra shopping men även om du inte gillar shopping så är det värt att fönstershoppa för att se den snygga arkitekturen. Först har vi gågatan med butiker och en våning upp ligger en andra rad av shopping med butiker på butiker så att säga.

chester2.jpg

Utforska Cityhall och området runt omkring

City Hall i sig är imponerad såklart och när jag var där var det en jättemysig julmarknad utanför. Är du där i december njut av glögg och fudge! I kvarteret runt om finns mysiga små gränder och restauranger.

marketchester.jpg
marketchester2.jpg
chesterstreet.jpg