Att lära sig spanska inför resan

babbelhero.jpg

I flera omgångar har jag tänkt att jag borde lära mig ett nytt språk. Varje gång jag reser tänker jag att åh vad jag nu skulle vila veta vad de säga och få känna mig mindre turistig.

Jag har gjort försök det ska ändå erkännas. Tyska och spanska på gymnasiet, tog en kurs i Thailändska när jag bodde i Bangkok. Försöker prata någon form av dansk/svenska med mina danska kollegor men där ungefär slutar det är idag.

Innan jag reste till Malaga för en vecka sedan så övade jag faktisk spanska innan avresa hos Babbel. De har språkkurser på (just nu) 13 språk och du kan välja om du vill börja från noll eller om du har förkunskaper.

Jag har ju viss förkunskap i spanska sedan gymnasiet även om dessa kunskaper är väldigt begränsade. I denna nybörjarkurs fick jag fräscha upp mina spanska ord, lära mig veckodagarna på nytt och dessutom höra hus spanska ord uttalas korrekt. Man får också testa att fortsätta olika dialoger, ställa frågor och utöka sitt ordförråd.

babbel.jpg


Du skapar ett konto hos Babbel och sedan kör du igång din kurs. Du går igenom kursen steg för steg och får grönt när du svarar rätt alternativt uttalar ordet rätt. Du kan prova de första kurserna helt gratis och för att ta del av allt material och alla kurser/språk kostar Babbel 99:- / månad. Dessutom har Babbel är bra app du kan ladda hem och öva på bussen, på tunnelbanen eller i TV-soffan.

5 tips till att ära sig ett nytt språk lättare

 • Öva lite varje dag

  Med Babbel väljer du din nivå och kan göra några lektioner varje dag. Det går relativt snabbt, du kommer se att du lär dig mer och mer hela tiden och för mig som har lite förkunskaper blev det väldigt månha Ja just det!

 • Besök landet

  Det finns knappast något bättre sätt än att besöka landet där språket pratas. Försök beställa på det lokala språket, tjuvlyssna på samtal på cafeet och småprata med försäljare på marknaden.

 • Se Tv-program/film där de talar språket

  Även om du kör text på svenska så kommer du snappa upp ord och fraser.

 • Repetera

  Öva, öva och öva lite mer så du inte glömmer. I Babbel kan du repetera avslutade kurser och ord du redan lärt dig.

 • Hitta en person att öva med

  Försök att prata språket även om det känns larvigt. Hitta någon att öva med, gärna någon som behärskar språket.

crosse.jpg