5 tankar just nu

Ljuset. Det må vara grått och vinter än men ljuset är verkligen tillbaka. Ljust när jag vaknar och ljust till 18 på kvällen visar ju ändå att våren är på väg. Två veckor till sommartid och jag ser så fram emot kvällspromenader och kvällar som aldrig tar slut.

0DC7FB4D-D61E-41BE-B106-97EEA6B72817.JPG

Otilllräcklighet. Så fort vi kom hem från Thailand blev båda barnen sjuka i hög feber. Jag har en ny tjänst på jobbet, Micke har mycket jobb utanför Stockholm och sjukdom kom helt klart väldigt olägligt. Jag försöker tänka att jag kommer inte minnas dessa dagar om någon månad men det stressar mig, jag känner att jag inte hinner någonting och får tacka nej till väldigt mycket.

Flygrädsla. Det blir värre och värre för varje år måste jag säga. Men efter flygkraschen förra veckan är det förskräckligt. Jag har haft samtal med min vän som är pilot, jag har gått med i grupper som diskuterar flyg och googlat i timmar - allt för att öka min förståelse och för att bli mer avslappnad. Jag har också fått tips om boken Den skräckslagne psykologen botar sin flygrädsla med KBT vilket kanske blir mitt nästa steg.

plane-841441_1280.jpg

Sommaren. Vi har just kommit hem från vår vinterresa och då är dags att planera sommaren. Vi har inga planer alls förutom någon vecka i Småland, både skönt och inte. Blir vädret som förra sommaren är ju Sverige inga problem men blir det regn och kallt får det nog bli en utlandsresa också.

Semesterblues. Det är tungt att komma hem efter en sådan perfekt resa som vi haft. Visst kan det vara skönt att komma tillbaka till vardag och rutiner men att gå från lyxen med 30 grader, strålande sol, lata dagar, tid för familjen och inte en tanka på städa, diska och handla till att komma hem med en vardag av sjukdom, slask och kyla - det känns. Men nu är det bara att bita ihop, kämpa och hitta guldkanten hemma!

IMAGE.JPG