Veckans tankar - från jetlag till livet

Jetlag

Ju äldre jag blir desto värre blir det tycker jag. Thailand och Asien har inte riktigt varit något problem för mig tidigare men denna resa till Vietnam knäckte mig lite. De första tre dagarna på plats hade jag svårt att sova och vaknade klarvaken på nätterna. När jag väl kom in i tidszonen var det dags att åka hem igen och jag fick jobba åt andra hållet. Jättetrött på kvällen, härliga uppvak 02 och 04 och klarvaken 05. Men jag kämpar på.

IMG_1468.jpeg

Livspusslet

Gillar man det ordet? Jag vet inte riktigt men just nu är det exakt vad det är. Pussel. Vabruari mixas med ny tjänst på jobbet, födelsedagar, förberedelse inför tre veckors föräldraledighet, inställda bussar, 3-års trots, träning och läxläsning.

IMG_1359.jpeg

Thailand

Nu är det nära. Jag längtar så jag spricker efter ledighet med familjen, värme, massage på stranden, papayasallad med räkor och inte stressa, alls. Såklart är jag redan uppstressad inför resan ironiskt nog men i dessa sjukdomstider kan vad som helst hända och med bara några få dagar kvar försöker jag skydda barnen ifrån varenda bacill.

IMG_3149.jpeg

Kiropraktor

Det kan knappt finnas en härligare känsla än när den där nackspärren man släpat på en vecka knäcks till av en kiropraktor och .. bara släpper. Jag hade en för hög kudde i Vietnam i kombination med AC-blåst. Sedan flög jag hem i ett kallt plan i tolv timmar och nacken kastade in handduken. Jag försökte allt från massage, till gummiband, hemmaövningar, vetekudde, voltaren och spikmatta men utan resutat. Men så kom jag till min kiropraktor som fixade biffen på 15 minuter. Lättnaden!

Nya resväskor

Alla våra resväskor gick i stort sett sönder samtidigt. Hjul som slutade snurra, spricka i plasten och dragkedjor som krånglar. Jag scannade nätet efter bra väskor, blev chockad över hur dyra resväskor kan vara och gjorde min research. Efter otaliga recensioner köpte jag nya resväskor på Rusta (!) både små och stora samt fick en i julklapp. Och jag är så nöjd! Jag har använt dem både som kabinväska och incheckat bagage och de håller måttet! Dessutom rymmer de mycket, hjulen glider fram och priset fick mig att jubla!

resvaska-regent-2-testprodukt.jpg