Att lära sig Italienska i Italien

Mina topp tre resmål har alltid varit (och kommer säkert att vara längre till) Thailand, Italien och England. Thailand för solen, palmerna, människorna och stämningen. England för de gröna fälten, mysiga gränder, Marks and Spencer och musiken. Italien för maten, kulturen, historian och språket. Det finns inget språk i världen som jag skulle vilja lära mig mer än italienska. Tänk att kunna småprata med torghandlaren eller gumman på parkbänken. Kunna bli arg och att det fortfarande klingar vackert.

italy2.jpg

Att lära sig italienska i Italien är en sån där dröm jag. Att åka till Rom, hyra en lägenhet högt upp i ett hus med en grönskande balkong. Plugga italienska om dagarna och däremellan besöka marknader. Colloseum, Fontana de Trevi och Vatikanen. Inte äta något annat än pasta och pizza. Prova sig igenom utbudet av olivolja och gelato. Dricka den perfekta cappuccinon på en uteservering och prata med damen vid bordet intill. Kanske ta en extra kurs i italiensk matlagning och få lära sig hur man gör den där perfekta tomatsåsen som aldrig smakar så gott som just i Italien.

italiy.jpg

Måsten när man studerar italienska i Rom

Strosa runt i Trastevere

Roms mysigaste kvarter där tvätten hänger mellan husen och du strosar fram över kullerstenar. Stanna till för en pizza vid ett bord med rutig duk och insup Rom.

vespan.jpg

Handla frukt på Campo de Fiori

Köp solmogna citroner, sammetslena persikor och vindruvor i klasar. Öva din italienska bland torghandlarna och njut sedan av frukten på närmaste parkbänk.

frukten.jpg

Se solnedgången från en takbar

Ta en drink på Hotel Minerva och se solen sänka sig över underbara Rom. Skrik ut Mozzafiato (breathtaking) över takåsarna och känn att även du äger staden! Fortsätt sedan ut i den ljumna kvällen och ät pasta som smakar kärlek.

taket.jpg

Kasta en slant i Fontana de Trevi

För att få ut mest av ditt besök gå hit tidigt på morgonen. Kasta en slant i fontänen, det betyder att du kommer att återvända till Rom. Ta bilder utan turister, drick en kaffe och ät en croissant på närliggande café tillsammans med lokalbefolkningen.


Ta tåget till Neapel

Ta ledigt från dina studier en helg och ta tåget till Neapel. Upplev Pompei, Cappella Sansevero och Neapels marknadsgata. Kanske inte lika vackert som Rom men mer av det riktiga Italien.

napoli_pastry.jpg

Att lära sig språket betyder också att du kommer närmare kulturen och livet i Italien. Att kunna kommunicera på samma språk som de som bor där ger en tillhörighet och en djupare reseupplevelse. Italien är ju ett sånt där land som har allt. Från snöiga bergstoppar, till gröna sjöar, storstäder, vindistrikt och stränder. Vem vet, när du väl känner dig som en lokalbo kanske du stannar för allti


Inlägget är ett samarbete med EF men tankar, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.