Hit ska du åka på en höstweekend

Hösten är min favorittid för en weekendresa eller två. Det finns inte en enda extra ledig dag mellan augusti och jul, mörkret kryper närmare och det är ljuvligt att byta miljö för en långhelg. Här kommer mina topptips dit du ska åka i höst, städer som har det där lilla extra och som är extra magiska på hösten.

Weekendstäder i höst

 

Dublin

IMG_3599.JPG

Dublin är en ljuvlig stad på alla sätt! Strosa i Temple Bar, klappa renar i parken, drick öl på microbryggeri, åk 20 minuter utanför staden och se gröna kullar och träd som skiftar i alla härliga färger. Både Norwegian och SAS flyger direkt från Stockholm och flygtiden är endast 2,5 timme. Mer tips till Dublin.

IMG_3677.JPG
door-1182969_1280.jpg

 

Edinburgh

edin3.jpg

Skottland passar sig perfekt på hösten! Stenhus och slott gör sig aldrig så bra som i höstskymningen. Halloween i Edinburgh ska tydligen vara något alldeles extra (jag missade det precis förra året) och dessutom finns det väldigt mycket nya och jättebra restauranger. SAS flyger direkt coh det går utmärkt att kombinera Edinburgh med Glasgow över en långhelg. Edinburgh-tips finns här.

edinburgh.jpg
edinburg2.jpg

 

Bergamo + Comosjön

como1.jpg

Hitta billigt lågprisflyg till Bergamo, spendera ett dygn i den härliga staden och ta sedan hyrbil och kör till magiska Comosjön. Detta ställe kan vara något av det vackraste jag någonsin sett. Boka in några nätter i Bellagio, ta båt till Varenna, lev på pasta och vin och se hur höstdimman lägger sig över sjön. Ryanair flyger tokbilligt direkt till Bergamo eller så kan du flyga till Milano och ta bilen till Como och Bergamo. Här är mina bästa inlägg om Comosjön.

varenna1.jpg
varenna.jpg

 

Madrid

madrid1.jpg

Så underskattad stad! Här är det varmt länge, tapasen är otrolig, strosa i gränderna vid Cava Baja och sitt på en uteservering i november. Flyg direkt med Norwegian eller Iberia och besök Spaniens kanske härligaste stad! Läs om när jag var i Madrid.

madrid2.jpg

 

Rom

rome-1968149_1280.jpg

Rom är alltid en bra idé. Här är det också varmt länge, besök Fontana de Trevi och Colloseum, ät pizza, gå upp för kullarna, köp frukt på marknaden och njuta av det italienska språket runt om dig! Gå vilse i Trastevere, se tanter hänga tvätt mellan husen och glöm slasket som snart är ingång hemma i Sverige. Både SAS och Norwegian flyger direkt. Vad du bör göra i Rom kan du läsa här.

flowerpot-1842098_1280.jpg