Varför åka utomlands när det är lika varmt i Sverige?

IMG_4807.JPG

Om jag fick en tia för varje person jag har hört yttra dessa ord den senaste månaden. Jag hör dock till de som fortfarande tycker det är värt att åka bort trots att det är 30 grader i Sverige och här är varför.

Jag reser inte endast för väder

Det är såklart surt att lämna 30 grader i Sverige för till exempel 25 och regn på Mallorca där man räknar med sol och bad. Det är lättare att åka till regn i Dublin för det är liksom vad man räknar med. Men jag reser sällan till väder. Jag reser till ny kultur, mat, upplevelser och landskap.

cliff.jpg

Pool och hav

När vi reser utomlands på sommaren reser vi ofta till pool och hav, något vi inte har hemma i Sverige. Lata dagar där man går mellan pool och hav infinner sig liksom inte för oss i Sverige hur varmt det än är. Och det där klara, turkosa havet det finns faktiskt inte i Sverige, alls.

poolalva.jpg

Semesterkänslan

Är du hemma eller på landet när det är 30 grader är det såklart ljuvligt men med små barn är det svårt att hitta den där semesterkänslan. Det ska fortfarande serveras frukost, lunch och middag. Tvättmaskinen och diskmaskinen ska laddas, dammsugaren får jobba och mat ska handlas. Bor vi på hotell utomlands, vare sig det är med All Inclusive eller inte slipper vi detta.

kapverde_santamaria.jpg

Så ja jag tycker det är värt att resa till Medelhavet även om det är lika varmt där som här för jag får semesterkänsla där på ett annat sätt, jag får uppleva så mycket mer än hemma och det känns som jag kommer längre bort från vardagen. Med det sagt tycker jag att Sverige är fantastiskt, också. Men det ena behöver inte utesluta det andra.