Så hittar du billiga charterresor

Många (och även jag för ett år sedan) säger att charter är så väldigt dyrt och det alltid är billigare att sätta ihop sin egen resa. Det stämmer inte! Här kommer tips till hur du hittar billiga charterresor som ofta blir bra mycket billigare än att boka hotell, flyg, transfer etc på egen hand.

CHARTER.jpg

5 tips till att hitta charterresor till bra pris

Res när andra inte reser

Undvik skollov i största allmänhet om du kan. Res till Medelhavet i slutet av augusti eller september. Res till Thailand eller Maldiverna på sommaren. Välj resmål med stort utbud. Har du is i magen kan du chansa på sista minuten men min erfarenhet är att sista minuten inte är så mycket billigare än att boka "vanliga" resor med avgång inom 1-2 veckor.

IMG_3786.JPG

 

Boka tidigt rabatt

Ofta har resebolagen boka tidigt rabatt precis när en ny säsong släpps. I mitten av sommaren släpps oftast nästa års sommarresor och vet du vart och när du vill åka - boka direkt. Speciellt om du vill ha ett speciellt rum med egen pool eller egen bungalow för de rummen är så få och kommer gå som smör i solsken och inte sänkas.

IMG_3110.JPG

 

Prenumerera på nyhetsbrev

De må komma många nyhetsbrev i din inkorg men dessa är av största intresse. Här hittar du de bästa erbjudandena just nu och är du snabb kan du göra riktigt kap innan alla andra klickar på exakt samma erbjudande. Ibland kan resor vara rabatterade med upp till 70%, så se till att breven inte hamnar i skräpposten!

 

Utnyttja rabatter som Barnpris 1:- och exklusiva helgerbjudanden

Black Friday är ett ypperligt tillfälle att komma över en billig resa. Likaså att utnyttja barnpriser om du reser med familjen. Följ resebolagen på Facebook och återigen - de magiska nyhetsbreven.

IMG_4438.JPG

 

Sök, sök och sök igen (och lär dig sortera)

Alla resebolag har rörliga priser, det vill säga priset regleras efter utbud och efterfrågan. Det är inte konstigt att en resa går upp nästan 5 000:- över en natt om det finns ett bra erbjudande på just det hotellet/resmålet. Om många bokar går priset upp helt enkelt. Så sök. Och sök igen! Vänta en dag och kolla igen. Och verkar priset lägre än vanligt så våga slå till! Det tar tid men det är här du kan tjäna in de stora pengarna!

Många säger att resebranschen bara använder lockpriser och att de priserna inte finns när man söker. Det stämmer inte men du måste lära dig hur du sorterar. Resebolagen kommer alltid visa sina största hotell först, lär dig sortera på pris och du kan hitta resor för under 2 000:- för både flyg och hotell i en vecka.