Bra familjehotell i sommar kring Medelhavet

Det kommer många frågor om vart man ska åka i sommar om man vill ha ett barnvänligt hotell vid Medelhavet. Det finns ju kanske tusen svar på den frågan men här har jag skrivit en artikel om att Resa till Grekland med barn.

P1030512.JPG

Eftersom jag inte tidigare haft så mycket chartererfarenhet är de tipsen få i bloggen men nu ni - här kommer toppentips på familjevänliga hotell som jag vet är bra. Jag har själv besökt dem alternativt känner personer som varit där med sina familjer. (Varje hotellnamn är en länk)

Bra familjehotell på Rhodos, Grekland

TUI Family Life Aegean Park och TUI Family LIfe Aegean Blue

Dessa två hotell sitter mer eller mindre ihop och har toppbetyg av nöjda gäster. Här finns swim up rum med egen utgång till pool, hotellen ligger på stranden, här finns aktiviteter för barn 0-15 år (Bamse-klubb, barnpassning, aktiviteter för äldre barn, shower etc), träningspass för vuxna, vattenrutschkanor, simskola, utegym och massor av pooler. All Inclusive ingår i priset och maten är jättebra! Läs min recension av Aegean Blue här.

aeganpark.jpg

Familjevänliga hotell på Kreta, Grekland

TUI Family LIfe Caldera Beach och TUI Family Life Crete Paradise

Här bodde jag sist jag var på Kreta och jag tycker det var toppen! Hotellen sitter ihop vid pooldel och strand. Du kan välja om du vill bo i det lugnare området Olympus eller närmare barnklubb och barnpool och strand. Många rum har swim-up och en del har helt egen pool. Det finns en del restauranger kring hotellet, vi hade All Inclusive och maten var bra - den grekiska salladen var gudomlig! Byggnaderna är låga, området mysigt med mycket grönska och det finns allt en barnfamilj behöver. Barnklubb, minigolf, lekpark, kvällsunderhållning och träningspass.

calderabeach.jpg

Blue Star Euphoria Resort

Sprillans nytt hotell med fokus på träning och familjer. Det ligger vid stranden, har egen vattenpark och All Inclusive ingår i priset. Olika pooler både inne och ute, swim-up rum, spa, gym, tennisbana, aktiviteter, barnklubb och flera olika restauranger.

Euphoria_Blue_Star_PM-2WebOriginalCompressed.jpg

Bra familjehotell på Cypern

TUI Family Life Nausicaa Beach

Detta hotell ligger ut på en udde i Fig Tree Bay och här ingår All Inclusive när du bokar. Det är nyrenoverat, det finns barnklubbar för alla åldrar, Les Mills pass för träningssugna, kvällsshower och maten är toppen. Utanför hotellet går en mysig strandpromenad hotellet har egna badbryggor där havet är kristallklart och perfekt för snorkling. Sandstranden ligger också nära och det är gångavstånd in till centrum.

nausicaa.jpg

Blue Star Mare Village

Hotell för familjer och par där All Inclusive ingår. Hotellet ligger vid en mindre strand där vattnet är kristallklart. Det finns tre olika delar, Mare Residence som är fyra byggnader, bungalowdel som ligger mellan strand och pool och VIP med lyxigare känsla och privat poolområde. Maten är toppklass med italiensk och grekisk restaurang samt sushistation. Det är 3-4 km in till centrum men busshållplatsen ligger nära hotellet. Barnklubb, lekplats, många swim-up rum, tyvärr inget gym men ett träningsrum.

marevillage.jpg

Bra familjehotell på Samos, Grekland

TUI Family Life Doryssa Seaside Resort

Nära flygplatsen på Samos ligger Doryssa, precis på stranden. Hotellet består av två delar en Village-del som är uppbyggt som en mindre grekisk by och en Seaside-del som är huvudbyggnaden och nära aktiviteter. Barnklubb, tennis, träningspass, spa, du kan köpa till All Inclusive och det är gångavstånd till centrum. Viktigt att känna till är kanske är flygplanen går rakt över stranden, men så många plan kommer det inte per dag. När vi var där jublade Aramis när flygplan anlände.

doryssa_samos.jpg

Familjevänligt hotell på Sardinien

TUI Family Life Baia di Conte

På nordvästra Sardinien ligger detta hotell precis vid sandstranden. Här finns Bamseklubb, träningspass, barnpool, spa, lekplats, kvällsunderhållning. Det finns inte jättemycket restauranger kring hotellet så boka gärna till All Inclusive - maten är jättebra och boka bord i Tavernan. Att hyra bil och se mer av ön rekommenderas!

conte.jpg

Bra familjehotell på Mallorca

Blue Star Viva Blue

Det här hotellet ligger lite utanför Alcudia och du kan ha lägenhet i markplan eller på taket med egna solsängar och terrass. Det är 4 km till Alcudia och det går bussar in till centrum men restauranger och affärer finns närmare hotellet. Det finns relaxområde, äventyrspool med piratskepp och vattenrutschkanor. Stranden ligger på andra sidan vägen men det är verkligen inget hinder. Det finns också ett poolområde för gäster över 18 år där du kan vila öronen om du får en barnfri timme eller två. Det finns gym, barnklubb, flera olika barer, kvällsaktiviteter.

vivablue.jpg

Familjevänligt hotell i Kroatien

Blue Star Medora Auri

På Makarska-rivieran ligger detta hotell. Mellan hotellet och stranden går en strandpromenad in till den mysiga orten Podgora med restauranger, shopping och en liten marina. Det finns två stora poolområden, gym, spa, barnklubb och lekplats. Det finns dubbelrum och familjerum och många rum har havsutsikt. Transfertiden är 1,5 timme men så värt för att komma till detta magiska och klara vatten! Du kan köpa till All Inclusive.

kroatien.jpg

Säkerligen finns det 100 till hotell som är kanon men dessa är mina favoriter eller som jag hört levererar gång på gång. Och ja alla är TUI hotell och nej detta är inte sponsrat, jag gillar dessa hotell och har inte så stor erfarenhet av andra. Trevlig sommar!